EMLAK VERGİSİ ERTELENSİN


CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Covid-19 salgınıyla mücadele edilirken birçok iş yerinin kapandığını, yüzbinlerce kişinin işinden olduğunu hatırlattı. Binlerce ev sahibinin gelir kaybı yaşadığını belirten Gökçel, Mart-Nisan-Mayıs aylarında ödenmesi gereken emlak vergilerinin 2021’e ertelenmesi için Meclis Başkanlığına kanun teklifi sundu.

 

Tarih : 9 Nisan 2020 Perşembe 14:45

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifiyle Mart-Nisan-Mayıs aylarında ödenmesi gereken emlak vergisinin birinci taksidi ile Kasım ayında ödenmesi gereken ikinci taksidinin 2021 yılına ertelenmesini istedi. Teklifin gerekçesinde “Küresel salgınla mücadele kapsamında birçok iş yeri kapanmış, yüz binlerce kişi işinden olmuş, gelir kaybı yaşamıştır. Lokantacılardan berberlere, mağazalardan eğlence mekânlarına kadar on binlerce esnaf dükkânlarını kapatmış, gelirlerinden mahrum kalmıştır. Esnafımızın yanında, kapanan işletmelerde çalışan vatandaşlarımız da gelirlerinden olmuştur.” diyen Gökçel, gelir kaybı yaşayan binlerce vatandaşın emlak vergisini ödemekte zorlandığını kaydetti.

SOSYAL DEVLET İLKESİNİN GEREĞİ

2019 yılına ait yeniden değerleme oranlarının aşırı arttığını belirten CHP’li Cengiz Gökçel, emlak vergisi için esas alınan değerin yüzde 11,29 olduğunu hatırlattı. Emlak vergisinin gelir kaybı yaşayan vatandaşın vergi yükünü artırdığını ifade eden Gökçel gerekçesinde, “Vatandaşlarımızın yüzde 60’ının kendi mülkü olan evlerde yaşadığı göz önünde bulundurulduğunda, Emlak Vergisinin ödenmesinde vatandaşlarımıza destek olmak, vergi ödemelerini ertelemek sosyal devlet ilkesinin bir gereğidir.” dedi.

ACİLEN ERTELENMELİ

Emlak vergisinin belediye gelirlerinden olduğunu söyleyen Gökçel, “Bu belediyelerimizi de etkileyecek bir düzenleme. Ancak kamu kesimi vatandaşı rahatlatmak için radikal önlemler alabilmeli. Belediyelerin emlak vergisinden doğacak kayıpları merkezi bütçeden telafi edilmeli. On binlerce esnaf kepenk kapattı, özel sektörde çalışanlar maaşlarını almakta güçlük çekiyor, vatandaş borçlu. Böyle bir ortamda vatandaştan vergi toplamak sosyal devlet anlayışına yakışmaz. Covid-19 ile mücadele bütüncül şekilde ele alınmalı ve emlak vergisi tahsilatları da acilen ertelenmelidir.” şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA