Büyükşehir, sağlık çalışanlarına “Siper” oldu


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs ile ön saflarda mücadele eden sağlık çalışanlarına korunma önlemlerinden konaklamaya, ulaşımdan yemeğe kadar birçok alanda destek sunuyor. Büyükşehir, virüsle mücadele çalışmalarında atacağı adımları, sağlık örgütleri ile halk sağlığı uzmanlarının görüş ve önerileriyle belirliyor. Ailesinin yanında kalmak istemeyen sağlık çalışanları için ücretsiz konaklayabilecekleri tesisi anında hazır hale getiren Büyükşehir Belediyesi, Aile Sağlığı Merkezleri çalışanlarına ücretsiz servis ve yemek hizmeti sunuyor. Sağlık çalışanları için Belediye’nin toplu taşıma araçlarını ücretsiz hale getiren Büyükşehir, eczacılar ve eczane personeli için de aynı uygulamayı hayata geçirdi.

 

Tarih : 6 Nisan 2020 Pazartesi 15:27

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyaya yayılan ve Türkiye’de de etkisini giderek artıran Koronavirüs’le mücadelenin en ön saflarında çalışan sağlık personelinin hayatını bir nebze de olsa kolaylaştırmak için özel sosyal destekler geliştirdi. Büyükşehir, ücretsiz konaklamadan ücretsiz servise, yemek ikramından maske desteğine kadar birçok desteği sağlık çalışanlarına sunuyor. Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgınıyla mücadele için atacağı adımları sağlık örgütlerinin görüşlerini, öneri ve uyarılarını dikkate alarak atıyor.

MÜCADELEDE EN ÖN SAFTA ÇALIŞAN SAĞLIKÇILARA ÖNEMLİ DESTEKLER

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirleri ve yurttaşların zorunlu olmadıkça evden çıkmamalarını kolaylaştıracak sosyal destek projelerini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Başkan Seçer’in açıkladığı önlem ve destek paketinde, Koronavirüs ile mücadelede en ön safta fedakarca çalışan sağlıkçılarla ilgili destekler de önemli yer tutuyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, sağlıkçılarla ilgili destekleri belirlerken başta Mersin Tabip Odası ile Mersin Eczacı Odası olmak üzere sağlık örgütlerinin görüş ve önerilerini alıyor. Büyükşehir Belediyesi, dezenfekte çalışmaları, sağlık paketinin içeriğinin oluşturulması gibi konularda da halk sağlığı uzmanlarının görüşlerine önem veriyor.

SAĞLIKÇILAR BELEDİYE’NİN TESİSİNDE KALIYOR

Koronavirüs salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanlarının en büyük endişesi, virüsün kendilerine bulaşması ve bu şekilde ailelerini riske atmak. Büyükşehir Belediyesi,  bu tür riskler yaşayan sağlık çalışanlarının endişelerini en aza indirmek adına harekete geçti. Sağlık çalışanlarına tek başlarına konaklayabilmeleri için Macit Özcan Spor Kompleksi’ndeki 156 yataklı tesis tahsis edildi. Tesis, yüzde 70 doluluk oranıyla hizmet vermeye başladı. Tek kişilik odalarda kalan sağlık çalışanlarının günlük 3 öğün yemek, çamaşır yıkama ve ütüleme gibi ihtiyaçları eksiksiz ve ücretsiz bir şekilde sağlanıyor. Tesisin dezenfeksiyonuna ve temizliğine büyük özen gösterilirken, sağlık çalışanlarının sağlık merkezlerine ulaşımını ise Büyükşehir Belediyesi’nin servis araçları sağlıyor. Sağlık çalışanları, Kriz Merkezi’ne taleplerini ilettikten sonra bu tesisteki tek kişilik odalarda kalabiliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, salgın sürecinin hemen başında, belediye otobüslerinin sağlık çalışanlarına ücretsiz olarak hizmet vereceğini duyurmuştu. Belediye otobüslerinden tüm sağlıkçılar ücretsiz olarak faydalanırken, eczacılar ve eczacı personelleri de bu haktan faydalanmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi, ayrıca Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına, talepleri halinde ücretsiz servis ve yemek hizmeti sunuyor. Şu ana kadar 4 Aile Sağlığı Merkezi’nin çalışanları bu destekten faydalanmak için başvuruda bulundu.

CERRAHİ MASKE DESTEĞİ VERİLECEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu süreçte sağlık çalışanlarına vereceği desteklerden biri de cerrahi maske dağıtımı olacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca sağlık çalışanlarının özel araçlarına park yeri konusunda kolaylık sağlayacağını da sağlık örgütleri aracılığıyla sağlık çalışanlarına duyurdu. Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmaları kapsamında uzmanların görüş ve önerilerini alan Mersin Büyükşehir Belediyesi, şehrin dört bir yanında yaptığı dezenfekte çalışmalarını halk sağlığı uzmanlarının görüşleri çerçevesinde gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi, Kriz Merkezi’nde danışmanlık hizmeti verecek halk sağlığı uzmanı hekimlerin görevlendirilmesi konusunda da Mersin Tabip Odası’ndan talepte bulundu. Mersin Büyükşehir Belediyesi,  salgın sürecinde talep eden hastaneler için ön muayene çadırları kurmaya da başladı. İhtiyaç duyulması halinde Sahra Hastanesi oluşturacak alanları tespit eden ve hazırlıklarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, hastane hizmeti verebilecek 100 yataklı tesisi de hazır hale getirdi.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA