CEMAATLER, BELEDİYELERDEN DAHA MI GÜVENİLİR ?


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Covid-19 virüsü salgını nedeniyle geçinmekte iyice sıkıntı yaşayan vatandaşlar için bağış kampanası düzenleyen CHP’li belediyelere izin verilmezken AKP’ye yakınlığı ile bilinen İsmailağa Cemaati’ne aynı kapsamda kolaylık sağlanmasına tepki gösterdi. Konuya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemi ile soru önergesi veren CHP’li Başarır, “İsmailağa ve benzeri Cemaatler, kamu kurumu ve yerel yönetim olan belediyelerden daha güvenilir ve daha ciddi kuruluşlar mıdır?” sorusunu yöneltti.

 

Tarih : 4 Nisan 2020 Cumartesi 14:05

CHP’li belediyelere karşının izlenen tutum ile Cemaatlere karşı izlenen tam tersi tutumun akıl ve mantık dışı olduğunu belirten Başarır, “Belediyelere yasa gereği müfettişler gönderip inceleme yaptırırken, İsmailağa ve benzeri Cemaatlere ait derneklere de aynı şekilde gerekli denetimler yapılmış mıdır? Yapılmışsa hangi tarihlerde hangi cemaatlere ait kuruluşlara yapılmıştır?” sorusuna da yanıt aradı.

GEREKÇENİZ NEDİR?

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, önergesinde; “Covid-19 virüsü nedeniyle zaten geçim sıkıntısı yaşayan halkımızın büyük bir çoğunluğu daha da sancılı günler geçirmektedir. Bu durum karşısında Ankara ve İstanbul başta olmak üzere CHP’li belediyelerimiz yardım kampanyası düzenlemiş ancak İçişleri Bakanlığı CHP’li Belediyelerin gerekli izinleri almadığını öne sürerek valiliklere yazı gönderip kampanyayı durdurmuştur. Ayrıca ilgili belediyelerin bağış kampanyası kapsamındaki hesap numaraları bloke edilmiştir. Ancak, CHP’li belediyelere izin verilmezken AKP iktidarına yakın İsmailağa Cemaati’ne ait derneğe Covid-19 virüsü nedeniyle halktan bağış toplamasına izin verilmiştir. Söz konusu dernek de sosyal medyadan duyurusunu yapmış ve kumanya bedelini 100 TL göstererek toplanacak yardım için İBAN hesabı paylaşmıştır. CHP’li belediyelere karşı izlenen söz konusu tutum ile Cemaatlere karşı izlenen tam tersi tutum akıl ve mantık dışıdır” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi: Covid-19 virüsü nedeniyle halka destek olmak için CHP’li belediyelerin bağış kampanyası yapmasına izin verilmeyip, İsmailağa Cemaati’ne ait derneğe bağış toplaması için gerekli kolaylığın sağlanmasının gerekçeleri nelerdir? İsmailağa ve benzeri Cemaatler, kamu kurumu niteliğinde ve yerel yönetim olan belediyelerden daha güvenli ve daha ciddi kuruluşlar mıdır? Belediyelere yasa gereği müfettişler gönderip inceleme yaptırırken, İsmailağa ve benzeri Cemaatlere ait derneklere de aynı şekilde gerekli denetimler yapılmış mıdır? Yapılmışsa hangi tarihlerde hangi cemaatlere ait kuruluşlara yapılmıştır? İsmailağa Cemaatine ait dernek dışında başka hangi Cemaatlere ait kuruluşlara Covid-19 virüsü salgını kapsamında bağış toplamasına izin verilmiştir?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA