Kaçak atık depolama yerleri kapatıldı


Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri halk sağlığını tehlikeye atanlara geçit vermedi. Zabıta ekipleri Kuzeykent ve Çiftlikköy mahallerinde katı atık toplayıcılarının izinsiz bir şekilde depo olarak kullandıkları noktalara baskın düzenledi.

 

Tarih : 3 Nisan 2020 Cuma 14:27

Yenişehir Belediyesi insanların yoğun olarak yaşadığı mahallelerde kaçak şekilde faaliyet gösteren ve toplum sağlığını tehdit eden atık depolama yerlerini kapatarak, depoları boşalttı. Kaçak depolardaki tonlarca katı atık imha edilmek üzere Yenişehir Belediyesi ekipleri tarafından toplandı. Yenişehir Belediyesi, kötü koku yayan, görüntü ve çevre kirliliğine neden olan ve hastalık yayabilen kaçak atık  depolama yerlerini boşalttıktan sonra dezenfekte etti. Mahalle aralarında kurulan ve çevre kirliliğine neden olan atık depolama yerlerindeki faaliyete son verilmesi çevrede yaşayan vatandaşları da memnun etti. Tüm dünyanın korona virüsü ile mücadele ettiğini söyleyen ve bu tür hastalıklardan korunmak için hijyenin önemine dikkat çeken Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, mahalle aralarında atık depolayarak toplum sağlığını tehlikeye atanlara izin vermeyeceklerini ifade etti. İnsan sağlığını daima ön planda tuttuklarını kaydeden Başkan Özyiğit, vatandaşların yaşamını olumsuz yönde etkileyecek hiçbir girişime müsaade etmeyeceklerini belirtti.

YENİŞEHİR BELEDİYESİ GÖNÜLLÜLERİ VATANDAŞLARI TEK TEK UYARACAK

Yenişehir Belediyesi,  korona virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla gençlerden oluşan gönüllü ekipleri oluşturdu. Gönüllüler cadde cadde, sokak sokak gezerek dışarıdaki vatandaşları evde kalmaları konusunda uyaracak ve korona virüsünden nasıl korunması gerektiği hakkında vatandaşları bilgilendirecek. Yeni tip korona virüsü Covid-19’un yayılmasını önlemek amacıyla hayata geçirdiği birçok uygulamayla dikkat çeken Yenişehir Belediyesi, şimdi de gönüllülerden oluşturduğu ekiplerle korona virüsüne karşı farkındalık oluşturacak. 30 yaş altındaki gençlerden oluşan gönüllüler Yenişehir’deki vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanları gezerek vatandaşları uyaracak. Gönüllüler ayrıca vatandaşlara Yenişehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve korona virüsünden korunma yollarını anlatan broşürler de dağıtacak. Gönüllülere Yenişehir Belediyesi bünyesindeki uzmanlar tarafından eğitim verildi.  Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, virüsten korunma ve halkla ilişkiler ile ilgili eğitim alan gönüllülerle bir araya geldi. Başkan Özyiğit, büyük bir dayanışma örneği sergileyen ve böyle bir süreçte sorumluluk alan tüm gönüllülere teşekkür etti.

YENİŞEHİR BELEDİYESİ 7/24 GÖREV BAŞINDA

Oluşturdukları gönüllü ekipleri ve Covid-19’un yayılmasını önlemek amacıyla yaptıkları çalışmalar hakkında konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, “Gönüllülerimiz sahada insanların bilinçlenmesini sağlayacak. Gençlerimiz halkın yanında ve halkla beraber, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün gönüllülerimiz sahaya çıktıklarında ne tür bir çalışma yapacakları konusunda eğitimlerini aldılar. Tabi onların sağlığının korunması da bizim önceliğimiz, kendilerini nasıl koruyacakları ile ilgili de bilgilendirildiler. Yenişehir Belediyesi olarak bu süreçte gönüllülerimiz için gerekli tüm tedbirleri alacağız. 65 yaş üstü, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan ve sokağa çıkmalarına yasaklama getirilen hemşehrilerimizin yanındayız. Yeni Şehir Masası personellerimiz 24 saat görev başında, Yenişehir Kaymakamlığında kurulan destek ekibine araç ve personel desteğinde bulunduk. Temizlik ekiplerimiz sahada dezenfeksiyon çalışmalarını yürütüyorlar. 13 farklı ekibimiz Yenişehir’de bulunan tüm binaların girişlerini ve asansörlerini dezenfekte ediyorlar. Sokaklarda ve yoğun olarak kullanılan diğer tüm alanlarda dezenfekte işlemlerimiz devam ediyor. Sensörlü dezenfeksiyon cihazlarını banka şubeleri, ATM’ler ve postanelerin önüne yerleştirdik.  Araç Dezenfeksiyon Alanı kurduk ve vatandaşlarımızın araçlarını da dezenfekte ediyoruz. Kendi imkanlarımızla dezenfeksiyon tüneli tasarladık ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yarından gününden itibaren vatandaşlarımıza 5 bin kolonya ve 50 bin maske dağıtmaya başlayacağız. Korona virüsünün yayılmasını önlemek için gerekli tüm tedbirleri alıyoruz.”

GÖNÜLLÜLER KORONA VİRÜSÜNE KARŞI SOKAKLARDA OLACAK

Rehavete kapılma hissinin oluştuğu yerde gönüllülerin devreye gireceğini kaydeden Başkan Özyiğit, “Maalesef vatandaşlarımız bütün uyarılara rağmen dışarıya çıkabiliyor ve sosyal mesafeyi gözetmeyebiliyorlar. Bir rehavete kapılma hissi var tam da bu aşamada genç gönüllülerimiz devreye girecek. Uyulması gereken kuralları ihlal eden hemşehrilerimize gerekli uyarıları yapacaklar ve bunu da son derece sempatik ve tatlı bir dille yapacaklar. Bu arkadaşlarımız, onların ve tüm toplumun yararını düşündüklerini vatandaşlarımıza hissettirecekler. Bilim insanları 1 ve 7 Nisan arasındaki süreçte ülkemizde virüsün en yüksek seviyeye ulaşacağını ifade ediyorlar. Halkımızdan evde kalmalarını rica ediyoruz. Sağlıklı ve güzel günlerde buluşmak dileğiyle.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA