TEDBİR KARARI GERİ ÇEKİLMELİ


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, dünya ve ülke gündeminde yaşanan corona virüs salgını sebebiyle uygulamaya konulan tedbirler kapsamında; HSK’nın yayınladığı 30.03.2020 tarihli “COVID-19 Kapsamında İlave Tedbirler” başlıklı kararının 10. maddesinde “6284 Sayılı Kanun kapsamında verilen tedbir kararlarının, yükümlülerin korona virüs kapsamında sağlığını tehdit etmeyecek şekilde değerlendirilmesi gerektiği” yönünde görüş bildirmesini eleştirerek, ev içi kadına yönelik şiddetin önünü açacağı gerekçesiyle 10. maddenin geri çekilmesini talep etti. Yeşilboğaz açıklamasında, “Pandemi-salgın hastalık sebebi ile 6284 sayılı yasanın uygulanması askıya alınmamalıdır” dedi.

 

Tarih : 3 Nisan 2020 Cuma 14:22

Haber Merkezi

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ne yazık ki kadına ve çocuğa yönelik şiddetin çok yoğun bir şekilde yaşandığı ülkemizde, salgın hastalık sebebi ile ev içi yaşanan şiddette son derece ciddi artışlar meydana gelmiştir. Hatta sosyal izolasyonun önemle uygulanması gereken bu süreçte dahi, geçen hafta Rize’de gündüz vakti sokak ortasında bir kadın, eski eşi tarafından silahla öldürülmüştür. Salgın hastalık sebebi ile birçok tedbirin uygulandığı olağanüstü şartlarda, şiddete maruz kalan kadın ve çocuklar için önleyici-koruyucu daha çok ek tedbirlerin alınması gerekmektedir. Ancak HSK kararı ile 6284 sayılı yasadan kaynaklı uygulanacak tedbirlerin; yükümlünün sağlığını tehdit etmeyecek şekilde değerlendirilmeye bırakılmış olması; yasanın konuluş amacına ters olup, gerekli tedbirlerinin uygulanmama riskini doğurmaktadır. Hatta kadına yönelik şiddete de açıkça davetiye çıkarmaktadır. Salgın hastalık döneminde HSK tarafından alınan bu karar; kadına ve çocuğa yönelik olarak telafisi mümkün olmayan vahim durumların yaşanmasına sebebiyet verebilecek niteliktedir. “Pandemi-salgın hastalık sebebi ile 6284 sayılı yasanın uygulanması askıya alınmamalıdır.

“YAŞAM HAKKI HİÇBİR KOŞULDA RİSKE ATILAMAZ”

Elbette ki salgın hastalık gerekçesi ile insan sağlığının önemi dikkatlerden kaçmamalıdır ama unutulmamalıdır ki, Anayasal en temel hakkımız olan ‘yaşam hakkı’ da keyfi uygulamalarla riske atılamaz, şiddete maruz kalan kadın ve çocuklar ‘korunmasız’ hale getirilemez. Bu gerekçeler ile Mersin Barosu olarak, HKS kararı sonrası 6284 sayılı yasanın pratikte uygulanmasına yönelik endişelerimizi kamuoyu ile paylaşıyor ve HSK tarafından yayınlanan 30.03.2020 tarihli kararın 10. maddesinin geri çekilmesini talep ediyoruz.  Ülke olarak virüs salgını nedeniyle, evde kalmak zorunda olup sağlık tedbirleri aldığımız bu süreçte, şiddete uğrayan kadın ve çocuklarımız yalnız olmadığını unutmamalıdır. Mersin Barosu, şiddete uğrayan her kadın ve çocuğun, her daim yanında olmaya devam edecektir.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA