Limon ihracatı serbest bırakılsın!


TBMM Genel kurulunda söz alan Mersin MHP Milletvekili Baki Şimşek, koronavirüs nedeniyle çiftçinin düştüğü zor durumdan dolayı çiftçilere destek verilmesini , borçlarının ertelenmesi yönünde adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

 

Tarih : 1 Nisan 2020 Çarşamba 13:17

Haber Merkezi

Konuyla ilgili mecliste konuşan MHP Mersin Milletvekili Şimşek, “Çağrım Tarım Bakanınadır. Öncelikle mazot ve gübre destek ödemeleri için teşekkür ediyorum. Dünya piyasasında tarımda rakiplerimiz olan İtalya, İspanya, Yunanistan gibi ülkelerde koronavirüs sebebiyle tarım alanları ekilememiş, Türkiye için büyük bir fırsat doğmuştur. Çiftçilerimizin önünü açmak, tarımla ilgili ayrıca bir kararname hazırlamak, öncelikle çiftçilerimizin üretimini artıracak destekleri vermek, çiftçi kredilerini ertelemek ve özellikle seçim bölgem olan Mersin'in şu anda en önemli sorunlarından birisi olan limon ihracatının yeniden serbest bırakılması ve çiftçinin yüzünün güldürülmesini istiyoruz. Özellikle, Ürgüp'teki ve Mersin'deki soğuk hava depolarının tamamı limonla doludur, limonla ilgili herhangi bir sıkıntı şu anda Türkiye için söz konusu değildir, zaten temmuz-ağustos ayı itibarıyla yeni ürünler de piyasaya çıkacaktır. Dolayısıyla, çiftçinin şu anda en iyi para kazanabildiği dönemdir, limon ihracatının yeniden serbest bırakılmasını ve tarımsal kredilerin ertelenmesini talep ediyoruz” dedi.    

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA