BAŞARIR: “KIZILAY NEREDE?”


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Türk Kızılay’ının Covid-19 virüsü ile mücadele noktasında neler yaptığına ilişkin yazılı soru önergesi verdi. CHP’li Başarır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemi ile verdiği soru önergesinde ülkemizde Covid-19 virüsü nedeniyle 131 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini hatırlatarak, Kızılay’ın virüs ile mücadele noktasında neler yaptığını sordu. Başarır ayrıca 150’den fazla mobil aracı olan Kızılay’ın bu araçları virüs ile mücadelede kullanıp kullanmadığını, kullanılmakta ise hangi bölgelerde kullanıldığını sordu.

 

Tarih : 31 Mart 2020 Salı 14:07

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Türk Kızılay’ının Covid-19 virüsü ile mücadele noktasında neler yaptığına ilişkin yazılı soru önergesi verdi. CHP’li Ali Mahir Başarır önergesinde; “Covid-19 virüsü salgını, ülkemiz ve dünyada etkili olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Bugüne kadar ülkemizde Sağlık Bakanı’nın açıklamalarına göre Covid-19 virüsü nedeniyle 9 bin 217 vaka tespit edilmiş ve ne yazık ki 131 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Böylesine önemli bir süreçte; afet ve olağanüstü durumlarda ihtiyaç sahiplerine ve korumasızlara yönelik yardım sağlamak, toplumda yardımlaşmayı geliştirmek ve insanların zarar görebilirliğini azaltmak amacını taşıyan Türk Kızılay kuruluşuna önemli görevler düşmektedir. Ancak Kızılay’ın nerede ve nasıl bir çalışma yürüttüğü kamuoyu tarafından bilinmemektedir” ifadelerini kullanarak şu soruların yanıtlanmasını istedi: “Covid-19 virüsünün ülkemizi ve dünyayı kasıp kavurduğu bir dönemde Türk Kızılay’ı virüsle mücadele konusunda nerede, hangi çalışmaları yürütmektedir? Covid-19 virüsünün ülkemizde görülmesinden bu yana Kızılay, virüsle mücadele kapsamında kaç vatandaşımıza el uzatmıştır? Kızılay’ın söz konusu virüsün ülkemizde baş göstermesinden bu zamana kadar kurduğu çadır hastane, sağlık çadırları, kan laboratuvarları vs gibi birimler var mıdır? Varsa nerelerde kurulmuştur? Yoksa, Kızılay bu konuda ne zaman harekete geçmeyi düşünmektedir? 150’den fazla mobil aracı olan Kızılay’ın bu araçları, Covid-19 virüsü ile mücadele noktasında kullanılmakta mıdır? Kullanılmakta ise bu araçlar nerelerde veya hangi bölgelerde kullanılmaktadır?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA