CHP’li Başarır: “Esnafın aklıyla dalga mı geçiliyor”


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Covid-19 virüsü ile mücadele kapsamında Esnaf Destek Kredisi Paketi ile ilgili yazılı soru önergesi verdi. CHP’li Başarır krediden faydalanmak isteyen esnaflardan istenilen evraklardan birinin de “ Güncel (son 15 gün önce alınmış) vergi ve SGK borcu yoktur yazısı” olması gerektiğini hatırlatarak, “birçok esnafımızın vergi ve SGK borcu olduğu bilinmesine rağmen kredi kullanmak için böyle bir evrak istenmesi esnafımızın aklıyla dalga geçmektir” dedi.

 

Tarih : 27 Mart 2020 Cuma 14:38

Haber Merkezi

 CHP Mersin Milletvekili Başarır, konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemi ile vermiş olduğu önergede; “Covid-19 virüsü ile mücadele kapsamında Esnaf Destek Kredisi Paketi açıklanmış ve bu krediden faydalanmak isteyen esnaflardan istenilen evraklardan birinin de “ Güncel (son 15 gün önce alınmış) vergi ve SGK borcu yoktur yazısı” olduğu belirtilmiştir. Zaten ekonomik sıkıntılar içerisinde olan esnaf ve sanatkârlarımız yaşanan Covid-19 virüsü nedeniyle daha da sıkıntıya gömülmüşlerdir. Esnaflarımızın çoğunluğunun vergi ya da SGK borcu olduğu bilinmesine rağmen, vergi ve SGK borcu yoktur yazısının kredi kullanımı için istenilen evraklar arasında olması esnafın aklıyla dalga geçmektir” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi: “Vergi ve SGK borcu olan esnaf ve sanatkârlarımız söz konusu paketten faydalanamayacakları için kaderlerine mi terk edilmiştir? Hemen hemen her esnafın vergi ve SGK borcu olduğu bilindiğine göre kredi kullanımı için böylesine bir evrak şartı aranması esnaf ve sanatkârlarımızın akıllarıyla dalga geçmek değil midir? Kredi kullanımı için istenilen evraklar arasında olan vergi ve SGK borcu yoktur yazısını kaldırmayı düşünüyor musunuz?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA