Vaka sayısı 974, Ölü sayısı ise 21’e yükseldi


Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını, can almaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Yaşlı hastalarımızdan 12’sini kaybettik. Bugüne dek toplam 21 can kaybımız var” dedi.

 

Tarih : 22 Mart 2020 Pazar 13:39

Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, “Son 24 saatte 2 bin 953 şüpheliye test yapıldı. 277’si pozitif çıktı. Hasta sayımız 947’ye ulaştı. Yaşlı hastalarımızdan 12’sini kaybettik. Bugüne dek toplam 21 can kaybımız var. Yaşlılarımızı uyaralım. Sokağa çıkma sınırlandırmasına uysunlar. Ölüm riski, yaş yükseldikçe çok artıyor” dedi.

BERBER, KUAFÖR, GÜZELLİK SALONLARI KAPATILDI

İçişleri Bakanlığı: Berber, güzellik salonu ve kuaförlerin faaliyetleri ikinci bir emre kadar durdurdu. İçişleri Bakanlığının genelgesine göre berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin faaliyetleri Cumartesi 18.00 itibarıyla geçici süreliğine durduruldu. İçişleri Bakanlığı, korona virüs salgını nedeniyle berber, güzellik salonu ve kuaförlerin faaliyetlerini Cumartesi 18:00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar durdurdu. Korona virüs salgını nedenilyle tedbirler alınmaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı bugün aldığı tedbirler kapsamında berber, kuaför ve güzellik salonlarının ikinci bir emre kadar kapatıldığını duyurdu.

LOKANTALAR SADECE SERVİS YAPACAK

Korona virüsü önlemleri kapsamında restoran ve pastanelerde yiyecek tüketilemeyecek. İşletmeler paket servis veya gel-al yöntemiyle ve müşterilerin oturmasına izin vermeden satış yapabilecek. İçişleri Bakanlığı, korona virüsü salgınına yönelik önlemler kapsamında ek genelge yayımladı. Genelgeyle bu gece yarısından itibaren lokanta, restoranlar ve pastanelerin yalnızca paket servis ya da gel-al şeklinde satış yapmasına izin verilecek. İşletmelerin oturma yerleri kaldırılacak ve müşterilerin oturmasına müsaade edilmeyecek. Genelgede şu ifadeler yer aldı: “Bakanlığımızın illere gönderdiği genelge kapsamında; içkili ve/veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerleri,bugün saat 24:00 itibariyle sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet verecek. Bu nedenle tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerlerinin oturma alanlarını kaldırmaları sağlanacak, bu alanlara müşteri kabul etmemeleri konusunda gerekli işlemler yapılacak. Bakanlığımız söz konusu tedbirlere ilişkin vali/ kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde başta Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli kararların alınarak, çalışmaların/tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve kolluk birimlerimiz tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istendi.”

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

İçişleri Bakanlığı, 21 Mart Cumartesi 24.00'den sonra 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin sokağa çıkmasının yasaklandığını bildirdi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan ilk açıklamada, "Bu gece yarısı saat 24.00 itibariyle 65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları İl İdaresi Kanunun 11. Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27. Maddesi kapsamında sınırlandırılmıştır" denildi ancak yasağa bazı vatandaşlar uymadı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA