DEVLETE YARDIMCI OLUN!


Anamur Kaymakamı İsmail Gültekin Dünya’yı tehdit eden Corona virüsüne karşı ülke genelinde alınan tedbirlere paralel olarak Anamur’da uygulanan tedbirler ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşlardan resmi duyurular dışındaki duyurular ve söylentilere itibar etmemelerini isteyen Gültekin, “Bizim dışımızda yapılan açıklamalara itibar etmemelerini özellikle rica ediyorum. Biz gerekli duyuruları zamanında ve yeterli şekilde yaparız. Kurallara uymalarını rica ediyorum ve bizlere yardımcı olacaklarına de eminim” dedi. Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çetin ise, faaliyetleri durdurulan işyerlerine devlet tarafından kredi ve finans desteği verilmesini istedi.

 

Tarih : 18 Mart 2020 Çarşamba 13:19

Hüseyin KIRKGÖZ

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınına karşı devlet olarak her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Anamur Kaymakamı İsmail Gültekin, Herkesin yapılan  uyarılara ve alınan önlemlere harfiyen uymasının hayati önem taşıdığına dikkat çekerek, “Ülke genelinde, Tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan, düğün salonu, çalgılı, müzikli lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları AVM ve lokanta içindekiler dahil, çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulacak. Anamur’da ilçemizde de buna paralel olarak bütün iş yerlerinin faaliyetleri gece 24:00’den itibaren durduruldu” ifadelerini kullandı.

“KALABALIK ORTAMLARDAN UZAK DURUN”

Kalabalık ortamlardan uzak durulması çağrısında bulunan Gültekin, “Bizim Anamur kaymakamlığı olarak Anamurlulardan sizin vasıtanızla isteğimiz bu tür düzenlemelere hassasiyetli olmaları mümkün olduğunca kalabalık ve bir arada olmadan kaçınarak evlerinde daha steril ortamlarda kalmaları ve herhangi bir rahatsızlık hissettiklerinde sağlık kuruluşlarımızdan ki ilçe olarak da yeterli donanıma sahibiz müracaat etmeliler. Anamur’da tüm bu düzenlemeleri ve tedbirleri bu virüsün ilçemizde görülmemesi ve görülürse de ilerde en hafif bir şekilde atlatılmasını da sağlanması bugün itibarıyla tüm Anamurlularla da gönül rahatlığıyla şunu paylaşabilirim, ilçemizde korona virüslü bir hastalık bulunmamakta öyle bir tespitimiz sağlık kuruluşlarımızca yapılmamıştır. Bu tedbirlere titizlikle uyduğumuzda da böyle bir hastalıkla karşı karşıya kalmayacağımızı düşünüyorum” dedi.

“DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR”

“Biz kamu kuruluşları olarak kamu kuruluşlarının bu hastalıkla karşılaşmaması için elimizden geleni yapıyoruz” diyen Anamur Kaymakamı Gültekin, “Tüm kurumlarımız düzenli olarak ilaçlanıyor. Okullarımızın tamamı tatil ama biz gerekli ilaçlamaları yürütüyoruz bu konuda belediyelerimizde gerekli iş birliğini yapıyor onlardan da destek alıyoruz. Ticaret odamız, meslek odaları gerekli bu konudaki önlemlerini alıyorlar. Hükümet Konağı’nda da, Adliye binamızda da, cezaevlerinde gerekli bütün kamu kurulu verilen her yerde gerekli tedbirleri aldırtıyoruz. Anamurlular rahat olsunlar, gönül rahatlığıyla günlük yaşantılarına devam edecekler. Ama bu duyuruları takip edecekler ve bizim dışımızdaki yapılan açıklamalara itibar etmemelerini özellikle rica ediyorum. Biz gerekli duyuruları zamanında yeterli bir şekilde ulaştıracağız. Kurallara uymalarını rica ediyorum. Titizlikle bu açıklamaları takip edip bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Anamurlu vatandaşlarımızın kurallara uyarak bize yardımcı olacağına eminim” ifadelerini kullandı.

ÇETİN: “ESNAFA KREDİ DESTEĞİ VERİLSİN”

Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çetin, faaliyetleri durdurulan işyerlerine devlet tarafından kredi ve finans desteği verilmesini isteyerek, “Çarşılar, sokaklar boş. İçişleri Bakanlığı genelgesi ile kahvehaneler, cafeler, internet-nargile kafeler, hamamlar, çay bahçelerinin çalışmaları bir süre durduruldu. İnsanlar büfelere, lokantalara, pastanelere, pide salonlarına gitmiyor. Taksiler, minibüsler boş dolaşıyor. Esnaf sanatkarların işleri düştü, gelirleri dip seviyeye geldi. Ama kira, vergi, kredi, elektrik, SGK ödemeleri aynen devam ediyor. Esnaf sanatkarlar vicdani bir şekilde işyerleri kapalı da olsa yanlarında çalışan insanların ödemelerini de aksatmamak durumundadırlar. Dolayısıyla, hiç olmazsa devlete olan ödemelere, devlet bankalarına olan kredi borçlarına esneklik getirilmeli, genelge ile faaliyetleri durdurulan üyelerimize kredi ve finans desteği verilmeli, rahat nefes almaları sağlanmalıdır.  Ayrıca okul kantinleri gibi kamu kiracısı olan esnafımız var. Kamu, yerel yönetim ve vakıf kiracısı üyelerimizin kira ödemeleri hiç olmazsa bir süre dondurulmalı. Alınan tedbirleri son derece yerinde buluyoruz, sağlık her şeyin başında gelir. Ancak ticaret dünyasının, ekonominin de süreci en az hasarla atlatması için bazı önlemler düşünülmeli. Bir süredir insanların yaşam tarzı değişti. Sokağa çıkmaya bile çekinir, işlerini evden bilgisayar başında halleder, mümkün olduğunca çevre ile olan ilişkilerini sınırlar hale geldiler. AVM’ ler, büyük işletmeler bir şekilde olağanüstü durumun üstesinden gelebilir. Ancak sermayesi sınırlı olan esnaf sanatkarlarımız büyük işletmelerin dayanma gücüne sahip değil. Küçük işletmelerin hiç olmazsa devlete olan vergi, SGK primi ödemeleri, devlet bankalarına ve kefalet kooperatiflerine olan borçları ertelenmeli veya kolaylaştırılmalıdır. İçişleri Bakanlığı genelgesi ile çalışması bir süre durdurulan meslek kolları ve yan sektörleri için özel teşvik ve finans imkanları hayata geçirilmelidir. Sıfır faizli, uygun geri dönüşlü kredi imkanları sunulmalıdır. Esnaf kesimi için planlanacak önlemler de Corona ile mücadelenin bir parçası olarak düşünülmelidir. Önlem alınmadığı takdirde Corona virüsünden korunalım derken esnaf sanatkârları uçurumun eşiğinden kurtaramayacak hale gelebiliriz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA