Büyükşehir, Derviş Amca’ya “Nefes” oldu


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz İlçesi’nin Toroslar Mahallesi’nde yaşayan ve 3 yıldır Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ile mücadele eden 76 yaşındaki Derviş Gezer’e nefes oldu. Büyükşehir ekipleri, 76 yaşındaki Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) olan babası için tıbbı cihaz desteği isteyen Fırat Gezer’e kısa sürede yanıt verdi. Sosyal güvencesi olmayan ve günde 16 saate kadar oksijen desteği almak zorunda olan Derviş Gezer, Büyükşehir Belediyesi’nin temin ettiği oksijen konsantratörü sayesinde hastaneden taburcu oldu ve artık evinde rahat bir nefes alıyor.

 

Tarih : 16 Mart 2020 Pazartesi 13:04

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde her yaştan ve kesimden vatandaşların taleplerini yanıtsız bırakmıyor. Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz İlçesi’nin Toroslar Mahallesi’nde yaşayan ve 3 yıldır Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ile mücadele eden 76 yaşındaki Derviş Gezer’e nefes oldu. “0324 223 42 42” numaralı iletişim hattına gelen çağrıyla harekete geçen ve Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık ve Bakım Ekibi, 76 yaşındaki Derviş Gezer’in oğlu Fırat Gezer’in talebini kısa sürede yerine getirdi. Günde 16 saate kadar oksijen desteği ile nefes alabilen Derviş Amca, Büyükşehir’in hediye ettiği oksijen konsantratörü ile artık evinde rahat bir nefes alıyor.

DERVİŞ AMCA, OKSİJEN KONSANTRATÖRÜ SAYESİNDE TABURCU OLDU

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, hayatını devam ettirebilmek için günde 16 saate kadar oksijen desteği almak zorunda olan Gezer, evinde kullanabilmesi için Büyükşehir’in temin ettiği oksijen konsantratörü sayesinde hastaneden taburcu oldu. Evde Sağlık ve Bakım Ekibi cihazla birlikte Gezer’in evine giderek, ailesine oksijen konsantratörünün nasıl kullanılacağını detaylı bir şekilde anlattı. Yalnızca rutin kontrolleri için hastaneye gidecek olan Derviş Amca, artık hastane yatağında değil, evinde ailesinin yanında olacak. 3 yıldır KOAH ile mücadele etmekten çok yorulduğunu ifade eden Derviş Gezer, “Allah razı olsun. Allah devletin eksikliğini vermesin. Darda olana Allah yardım etsin. Çok yoruldum. Nefes alamıyorum, ekmek yiyemiyorum. 1 ayda bir bardak su içemiyorum. İlaç içiyorum, biraz su içiyorum” dedi. Cihazın nefes alışına yardımcı olduğunu, hastanede çok kullandığını söyleyen Gezer, “Nefes açıyor, ekmek yediriyor, su içiriyor” diye konuştu.

DR. BAKIR: “CİHAZ, HASTANIN GÜNLÜK OKSİJEN İHTİYACINI KARŞILAYABİLECEK”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan Dr. Bahar Gülcay Çat Bakır, “Hastamız KOAH hastası. Oksijen cihazı ihtiyacı olduğu için başvurusunu değerlendirdik. Cihazı temin edince kendisine nasıl kullanacağını da anlattık. KOAH hastalarında ileri dönemde 16 saate kadar oksijen ihtiyacı olabiliyor. Kendisinin bunu evde kullanabilmesi ve hastaneye gidişinin azaltılabilmesi için bu cihazı kullanması gerekiyor. Biliyorsunuz ki hastaneye her gidiş enfeksiyon riskini artırıyor. KOAH hastalarında da özellikle akciğer enfeksiyonu, hastane kaynaklı zatürre dediğimiz pnömoni hastalığı riski teşkil ediyor. Hastanın en azından günlük oksijen ihtiyacını karşılayabilecek, hastaneye gidişlerini azaltacak bu cihazı kendisine hediye ettik” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA