31 Mart başarısı, birilerini kıskandırıyor


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, partisinin İl Kadın Kolları Kongresi’nde yaptığı konuşmada partililere ‘dikkatli ve itidalli olmaları’ uyarısında bulundu. Seçer, “31 Mart, önemli bir başarıdır. Kendinizle gurur duyun. Şimdi içerde ve dışarda şer cepheleri saflarını aldılar. Ortada başarı var. Başarı devam ediyor. Çalışan belediye başkanları var. Halkçı belediye başkanları var. Bu başarılar birilerini kıskandırıyor. Endişe içinde olanlar var. Bunlar rahat durmaz. Su uyur düşman uyumaz. İçerde ve dışarda. Dikkatli olun. İtidalli olun” dedi.

 

Tarih : 16 Mart 2020 Pazartesi 13:01

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin İl Kadın Kolları kongresine katıldı.  Kongreye katılan kadınlara  “Partimize emeğiniz büyük” diyerek selamlayan Başkan Seçer, “Önemli işler yapıyorsunuz. Gecenizi gündüzünüze katıyorsunuz, çocuklarınızı, eşinizi, evinizi ihmal ediyorsunuz, altı oku, CHP’ynasıl başarılı kılabiliriz. Türkiye’nin ismini dünyada nasıl saygın hale getirebiliriz diye çalışıyorsunuz. İyi ki Mustafa Kemal Atatürk yetişmiş bu kadim topraklarda. Bugün laik, modern, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında yaşıyorsak onların eseri. Onlara layık olmak için çalışıyoruz, çalışacağız” diye konuştu.

CHP KADROLARI GELİYOR

Türk kadınının Atatürk sayesinde 1930’larda seçme ve seçilme hakkını verdiğini hatırlatan Başkan Seçer, “Kadının dünyada adı yok iken 1935’te 18 kadın mecliste temsil ediyor. Bunlar muazzam işler. Bunu yapanlar işte o kadrolar. Cumhuriyeti kuran kadrolar. CHP kadroları. Biz o kadroların izinden gidiyoruz. Bizden de beklenen bu.  CHP seçim kazanamazmış. 31 Mart’a bak kardeşim. Türkiye değişti. Geliyor CHP kadroları geliyor. 31 Mart önemli bir başarıdır. Kendinizle gurur duyun. Şimdi içerde ve dışarda şer cepheleri saflarını aldılar. Ortada başarı var. Başarı devam ediyor. Çalışan belediye başkanları var. Halkçı belediye başkanları var. Bu başarılar birilerini kıskandırıyor. Endişe içinde olanlar var. Bunlar rahat durmaz. Su uyur düşman uyumaz. İçerde ve dışarda. Dikkatli olun. Hepinizi itidale çağırıyorum” dedi.

PARTİ GENÇLERE AÇILMALI

Partinin artık gençlere açılması gerektiğini kaydeden Başkan Seçer, “Deneyimi ve gençliği birleştireceğiz. Birikimi ve azmi birleştireceğiz. Birikimli, deneyimli, hevesli, üzerinde atalet taşımayan, partisi için koşturacak çocukları partimize alma zamanı geldi. 31 Mart sadece belediye başkanlığı ifade etmiyor. Bir değişimin başlangıcını ifade ediyor. Artık sadece yerelde iktidarı değil Türkiye’de iktidarı ifade ediyor. Bunun değerini bilmek lazım.  Bu toprakların birer çiçeğiyiz. Bunun değerini bilmek lazım. Kapsayıcı, kucaklayıcı, barış dilini kullanan biz gibi siyasetçiler sayesinde bu topraklarda huzur ortamını sağlayacağız. Ortadoğu ülkelerine bakın. Yaşadığınız ülkenin, laikliğin, Mustafa Kemal Atatürk’ün değerini daha iyi anlayacaksınız” ifadelerini kullandı. Divan başkanlığını Parti Meclisi üyesi Fatma Güner’in yaptığı CHP Mersin İl Kadın Kolları kongresinde Mersin İl Başkanı Adil Aktay ve Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in de konuşmalarının ardından tek aday olarak seçimlere katılan Gülşah Yıldırım Genç kongre üyelerine seslendi.  Konuşmaların ardından yapılan oylamada, 32 yaşındaki Gülşah Yıldırım Genç, CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı seçilerek bayrağı önceki başkan Pakize Güler’den teslim aldı.

“KADINA ŞİDDET UYGULAYAN ÇALIŞANLA YOLLARI AYIRIRIM”

Konuşmasında belediyenin sosyal projeleri ve kadınlara yönelik çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, “Kadın deyince aklıma bereket geliyor, azim geliyor, çalışma geliyor, estetik geliyor” diyen Başkan Seçer, bir zamanlar kirli, dağınık bir görüntü çizen Kültür Park’ın temizliğini kadın işçilere emanet ettiklerinden bu yana parkın çehresinin değiştiğini ve güzelleştiğini söyledi. Seçer,  “Düşündüm, ‘Buraya kadın eli değmesi lazım’ dedim. Kadın eli değdi, Mersin değişti. Kadın eli değdi, Mersin tertemiz bir kent oldu” dedi. Seçimler öncesinde vaat ettikleri birçok şeyi geride kalan 1 yıl içinde hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Seçer, şunları söyledi: “Kadın Daire Başkanlığı kurulacak dedik. Kuruldu. Bir kadın daire başkanı olacak dedik, şu an kadın daire başkanımız var. 26 dairemiz var. Bunların 9’u kadın daire başkanı. Bunun sayısı artacak. Bu bir dönüşümdür. Olması gereken hiç olmazsa 13’ünün kadın olması. Toplumsal cinsiyet eşitliği sözde değil, lafla değil, özde, uygulamayla olmalı. Çalışanlarımızla toplu iş sözleşmesi yaptık. ‘Kadına şiddet uygulayanla yolumuzu ayırırız’ hükmünü koyduk. Çalışanlarımız şimdi uslu uslu evlerine gidip geliyorlar. Gözüm üzerlerinde. Bir tanesi benim kız kardeşime elini kaldırırsa, ona sinkaf ederse, onun canını acıtırsa ben de derhal yolları ayırırım. Kadını işe alırız.” Kadın kooperatifi kurduklarını ve bu kooperatifin şimdiden çok iyi işler yaptığını ifade eden Başkan Seçer,  “Toplamda 1593 kadın çalışıyor belediyede. 7 bin 390 çalışanımız var. Bunun yüzde 21,5’i kadın. Ama pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Bu sayı artar. Yönetime geldiğimizden bu yana 260 kadını mülakatla aldık. ‘Kadın şoför olmaz’ dediler. Daha önceden 36 kadın şoför vardı. Şu an 50 kadın şoför işbaşı yaptı. Ne kadar güzel değil mi? Kadınlarımızı çalışma hayatında görünce inanılmaz mutlu oluyorum” dedi. Özel araçların kaldırım ve cadde işgalini önlemek için hayata geçirdikleri Parkomat uygulamasıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Seçer, şunları söyledi: “Parkomat için 92 kişi işe alındı. Kadın sayısı fazla olsun dedik. Kaba erkekler, çalışan kadın olunca belki biraz nezaketli davranır dedik. 4 lira vermek istemiyor, burası benim diyor. Kadınlarımızı o alanda çalıştırıyoruz ki biraz saldırıların önünü keselim diye. Ama yine de muvaffak olamıyoruz. Buradan uyarıyorum o çağdışı insanları. Sakın ha çalışan kadınlarımıza sinkaf etmeyin. Elinizi dahi kaldırmayın. Sizler çağdışı insanlarsınız o zaman. Buradan onları uyarıyorum.”

“KIR ÇİÇEĞİ PROJESİ İÇİN MEB’İN İMZASINI BEKLİYORUZ”

Mahalle Mutfakları Projesi’ne başladıklarını ve ilk yemek servisinin vatandaşa sunulduğunu ifade eden Başkan Seçer, seyyar mahalle mutfaklarıyla yemek uygulamasını yoksul mahallelere yayacaklarını ifade etti. Spora ilgi duyan kız çocuklarının Macit Özcan Spor Tesisleri içerisinde yer alan yurtta barınması ve eğitilmesi için başlattıkları ‘Kırçiçeği Projesi’nin son durumu hakkında da bilgi veren Seçer, proje hakkında da şunları söyledi: “Yurt bitti, bakanlıktan imza bekliyoruz. 60 kız çocuğumuz kırsal mahallelerden, sporcu, alanında iddialı çocuğumuz o yurtta kalacak. Bunlar ortaöğretim, lise düzeyince çocuklarımız. Hem kulübümüzde kayıtlı, lisanslı sporcumuz olacak. Hem yurdumuzda kalacak, hem her sabah belediyenin araçlarıyla onları okullarına bırakacağız.”

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA