İran’da 97 kişi daha hayatını kaybetti


İran Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkede son 24 saatte 97 kişinin daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Böylece söz konusu salgın nedeniyle İran’da yaşamını yitirenlerin sayısı 611’e yükseldi. Bakanlık açıklamasında, vaka sayısının da son bir günde bin 365 kişi artarak 12 bin 729’a çıktığı duyuruldu.

 

Tarih : 14 Mart 2020 Cumartesi 16:52

Dünyayı cehenneme çeviren koronavirüs salgını can almaya devam ediyor. İspanya’da koronavirüs vaka sayısı son 24 saatte bin 500’den fazla kişi artarak 5 bin 753’e yükseldi. Son rakamlara göre İspanya, İtalya’nın ardından Avrupa'da en fazla koronavirüs vakası tespit edilen ikinci ülke konumunda. Ülkede şimdiye kadar COVID-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 136 olarak açıklandı. İspanya'nın koronavirüsle mücadele için kaynakları daha rahat kullanabilmek amacıyla Cumartesi günü 'ulusal acil durum' ilan etmesi bekleniyor.

İRAN’DA ÖLÜ SAYISI 611’E YÜKSELDİ

İran Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkede son 24 saatte 97 kişinin daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Böylece söz konusu salgın nedeniyle İran'da yaşamını yitirenlerin sayısı 611'e yükseldi. Bakanlık açıklamasında, vaka sayısının da son bir günde bin 365 kişi artarak 12 bin 729'a çıktığı duyuruldu.

BM PERSONELİ EVDEN ÇALIŞACAK

Birleşmiş Milletler’in (BM) New York’taki genel merkezinde görev yapan yaklaşık 3 bin kişilik personelin neredeyse tamamı pazartesi gününden itibaren evden çalışacak. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in sözcüsü Stephane Dujarric, mutlaka merkeze gitmesi gereken kişiler dışında herkesin evden çalışacağını açıkladı. Sözcü, Güvenlik Konseyi toplantıları, genel kurul toplantıları ve diğer kurulların yapılmaya ise devam edileceğini bildirdi.

APPLE ÇİN'İN DIŞINDAKİ TÜM MAĞAZALARINI KAPATIYOR

Apple'ın CEO'su Tim Cook, Çin dışındaki diğer ülkelerde bulunan tüm Apple mağazalarının 27 Mart tarihine kadar kapalı olacağını açıkladı.

VİETNAM AVRUPALILARA SINIRLARINI KAPATIYOR

Vietnam, Schengen Antlaşması'na dahil olan Avrupa ülkeleri ve İngiltere’den gelen vatandaşların pazar gününden itibaren ülkeye girişlerine izin vermeyecek. Dışişleri Bakanlığı bunun yanı sıra tüm vize işlemlerinin geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.

KORONAVİRUS YARDIM PAKETİ AMERİKAN KONGRESİ’NDEN GEÇTİ

Amerikan Kongresi aileler için öngörülen milyarlarca dolarlık yardım paketini 40'a karşı 363 oyla kabul etti. Paket önümüzdeki hafta başında Amerikan Senatosu’nda görüşülecek. ABD Başkanı Trump, Cuma günü koronavirüs salgını nedeniyle "ulusal acil durum" ilan etmişti.

ALMAN SAĞLIK BAKANI'NDAN TATİLCİLERE EVDE KARANTİNA ÇAĞRISI

 

Almanya Sağlık Bakanlığı koronavirüs salgını nedeniyle İtalya, Avusturya ve İsviçre'den dönen tatilcilere evde kalmaları çağrısı yapıldı. Bakan Jens Spahn Twitter üzerinden yaptığı çağrıda "Eğer 14 gün içerisinde İtalya, İsviçre ya da Avusturya'ya gittiyseniz. Diğer insanlarla gereksiz temastan kaçının ve iki hafta boyunca evde kalın" ifadelerine yer verdi. Spahn bu tedbirin "hastalık semptomu gösterip göstermemekten bağımsız" olarak alınması gerektiğine de dikkat çekti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA