MTSO, virüs fırsatçılığına karşı harekete geçti


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, korona virüs nedeniyle fırsatçılık yapmaya çalışan firmalara izin vermeyeceklerini ve disiplin mekanizmalarını çalıştıracaklarını açıkladı.

 

Tarih : 14 Mart 2020 Cumartesi 14:50

Haber Merkezi

Son dönemde korona virüs nedeniyle vatandaşların rağbet ettiği birçok ürünün fiyatı aşırı oranda artarken, MTSO bu fırsatçılığa karşı harekete geçti. MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, bir açıklama yaparak, dünya çapında bir salgına dönüşen ve Türk devletinin aldığı olağanüstü etkin önlemlere rağmen son günlerde artık Türkiye’de de az da olsa birkaç vaka olarak görüldüğünü belirtti.

“STOKÇULARA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Kızıltan, “Bu salgın nedeniyle vatandaşlarımızın endişelerini suistimal ederek fahiş fiyatla mal satışı yapan, stokla piyasada kaos oluşturmaya çalışan firmalara, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak izin vermeyeceğiz. Ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı eğer üyemiz ise MTSO olarak disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı ve bu haksızlıkları yapan tüm firmalara hak ettikleri cezaları vereceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyururuz. Herkes bilmeli ki; vatandaşı mağdur edenlere karşı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak sessiz kalmayacağız. İş dünyası olarak, devletimizin aldığı önlemlerin destekçisiyiz. Bu sorunu hep birlikte aşacağız. Hiçbir fedakarlıktan kaçmadan, fırsatçılara izin vermeden hem insanımızın sağlığını hem de ekonomimizi koruyacağız” dedi.

MDTO: “VATANDAŞI MAĞDUR EDENLERE KARŞI SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Mersin Deniz Ticaret Odası da (MDTO), korona virüs nedeniyle ürünlerinde haksız fiyat artıyı yapan firmaları uyararak, disiplin mekanizmalarını çalıştırarak, bu firmalara hak ettikleri cezaları vereceklerini duyurdu. MDTO’dan yapılan açıklamada, son dönemde halkın korona virüs hassasiyetinden faydalanılarak kimi ürün ve hizmetlerde fahiş fiyat artışları yapıldığının görüldüğü belirtildi. Açıklamada, bu çerçevede disiplin mekanizmalarının çalıştırılacağı ifade edilerek, “Ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı Mersin Deniz Odası olarak disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı ve bu haksızlıkları yapan firmalara hak ettikleri cezaları vereceğimizi kamuoyuna duyururuz. Herkes bilmelidir ki; vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız” denildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA