Mezitli’de Corona Virüsüne karşı tedbirler alındı


Corona Virüsü salgını nedeniyle, Mezitli Belediyesi bünyesindeki tüm kurslar ve Mezitlililerin toplu olarak bir araya geldiği bağlı kuruluşlar kapatıldı, hamile personele evde çalışma imkanı sunuldu.

 

Tarih : 13 Mart 2020 Cuma 14:11

Haber Merkezi

Mezitli Belediyesi sağlık ekipleri dünyada bir salgın haline gelen ve Türkiye’de de görülen Corona Virüsü ile ilgili bilgilendirmeler yapıyor. Tüm etkinliklerin iptal edildiği Mezitli’de belediye bünyesindeki kurslar, Gönüllü Evleri, Emekli Evi, Aktif Yaş Alma Merkezleri, Gençlik Merkezleri, Örgü Evi, Kafe Kütüphane ve tüm kütüphaneler kapatıldı. Zabıta ekipleri de Pazar alanlarına ve alışverişin yoğun olduğu bölgelere giderek, vatandaşlara Corona Virüsü hakkında hazırlanan broşürleri dağıtırken, bölgede bulunan tüm çocuk parkları, dinlenme alanları ilaçlandı. Erken saatlerde camilere giderek dezenfekte çalışması yapan ekipler, namaz kılan vatandaşlara da bilgilendirme yaptı.

KRİZ EKİBİ OLUŞTURULDU

Mezitli Belediyesi çalışanları da olası virüs salgınından korumak amacıyla da bir dizi tedbiri hayata geçirdi. Belediye binasına gelenler dezenfekte edilirken, virüsten korunma yöntemleri hakkında bilgilendiriliyor. Hem hizmet almak için gelen vatandaşlara hem de çalışan personele virüs hakkında bilgi veren görevliler, ortak kullanım alanlarını da ilaçlayarak dezenfekte ediyor. Hamile olan kadınlara evde çalışma imkânı sunulan Mezitli Belediyesinde, olası gelişmelere karşı kriz ekibi de oluşturuldu. Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Gerekli tedbirleri almamız durumunda hiçbir virüsten korkmamıza gerek yok. Şu an Mezitli için endişe edecek bir durum yok. Vatandaşlardan talebimiztemizlik kurallarına iyi uymaları ve yetkililerden gelen uyarıları dikkat edilerek tedbirli olmalarıdır” dedi.

BİR DİZİ TEDBİR ALINDI

Virüsün yayılmasını engellemek adına bir dizi tedbir aldıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Biz de belediye olarak gereken tedbirleri alıyoruz. Her platformda korunma yöntemlerini, hijyenle, evdeki bakım ve temizliklerle ilgili yeterli bilgiler vereceğiz. Belediyemizde ve bağlı birimlerimizde gereken hijyen ve dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor. Virüsün yayılmasının önüne geçebilmek adına tedbir olarak tüm kurslarımızı ve insanlarımızın toplu şekilde bulunacağı kuruluşlarımızı geçici süre ile kapattık. Kütüphanelerimiz, Emekli Evimiz ve Gençlik Merkezimiz bir süre hizmet veremeyecek. Özellikle çocuklar ve yaşlılarımız gibi virüs halinde dezavantajlı gruplar için de özel tedbirler aldık. Sağlık personelimiz özellikle yaşlılarımıza ev ev dolaşarak bilgilendirmelerde bulunuyor. Kurumlarımıza ve ilçemizde bulunan okullara, Pazar yerlerine, alışverişin yoğun olduğu bölgelere ‘korona virüs' ile ilgili gerekli bilgi ve broşürleri dağıtmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA