İstiklal Marşımızı okuyan Volkan, herkesi ağlattı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde İstiklal Marşı’nın kabulünün 99. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında anlamlı bir yarışma düzenlendi. Kurs Merkezi yöneticilerinin organize ettiği ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte, “İstiklal Marşını En Güzel Şekilde Okuma Yarışması” gerçekleştirildi. Yarışmaya dahil olan engelli öğrencilerden Volkan Çeliktaş’ın İstiklal Marşı’nı okuduğu sırada birçok öğrenci ve öğretmen gözyaşlarını tutamadı.

 

Tarih : 13 Mart 2020 Cuma 14:02

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, geleceğin mimarı olan gençlerin kaliteli eğitim almalarının yanı sıra milli ve manevi değerleri ön plana çıkarmak için de etkinlikler düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi Tarsus Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 99. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında “İstiklal Marşını En Güzel Şekilde Okuma Yarışması” düzenledi. Kurs Müdiresi Yasemin Üstüay Paksoy, Müdür Yardımcısı Alkım Sümer, Eğitim Koordinasyonu Okan Aslan, Sosyal Bilimler Zümre Başkanı Meltem Sürmeli’nin jüri heyetini oluşturduğu yarışmaya öğrenciler arasından Burhan Şaşmaz, Pelin Kırma, Hasret Avazer, Rümeysa Kara, Hakan Öztemur ve özel gereksinimli öğrenci Volkan Çeliktaş katıldı.

YARIŞMADA BURHAN ŞAŞMAZ BİRİNCİ OLDU

Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Müdür Yardımcısı Alkım Sümer, İstiklal Marşı’nın yazıldığı süreci hatırlatarak, şunları söyledi: “1. Dünya Savaşı’ndan yenik çıkmış ve işgal altına alınmıştık. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıktı ve Milli Mücadeleyi başlattı. Mustafa Kemal, kurtuluş yolunda yeni bir orduyla ‘garbın afakını saran çelik zırhlı duvarı’ yıkmaya çalıştı. Bunun için bir motivasyon ve moral gerekiyordu. Ve o zamanın büyük şairlerine dediler ki, ‘Öyle büyük bir şey yazın ki ordumuz, milletimiz büyük bir motivasyonla kanının son damlasına kadar savaşsın ve kendi öz yurdumuzu güvene kavuşturalım.’ İşte bunun için Meclis bir yarışma açtı ve para ödülü koydu. Yaşamı boyunca onuru için yaşamış Mehmet Akif, sırf para ödülü var diye yarışmaya katılmak istemedi. Daha sonra Hamdullah Suphi Tanrıöver, Mehmet Akif’i ikna etti ve yarışmaya katılmasını sağladı. Mehmet Akif’in yazdığı bu şiir aslında İstiklal Marşı diye başlamaz. “Kahraman Türk Ordusu”na diye başlar. Burada kahraman Türk milletine, vatanına, bayrağına ve Allah’ına seslenmiştir. Bu şiir milletin üzerinde öylesine büyük bir etki yaratmıştır ki, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanmıştır.”

ÖĞRENCİLER İSTİKLAL MARŞI’NI BÜYÜK BİR GURURLA OKUDU

Konuşmaların ardından yapılan yarışmada öğrenciler tek tek İstiklal Marşı’nı büyük bir gururla okudular. Özel gereksinimli öğrenci Volkan Çeliktaş’ın şiiri okuduğu sırada ise birçok kişi gözyaşı döktü. Yarışmada Burhan Şaşmaz birinci olurken, Pelin Kırma ikinci, Hasret Avazer üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere hediye çeki ile test kitap seti armağan edilirken, Volkan Çeliktaş’a ise onur plaketi verildi. Yarışma sonunda, geçmişte katıldığı birçok İstiklal Marşı okuma yarışmasında birinci olan Müdür Yardımcısı Alkım Sümer de marşı bir kez daha okudu ve büyük alkış aldı.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA