KORONA, DÜNYAYI ESİR ALDI


Korona virüs alarmı! ABD’de olağanüstü hal ilan edildi. Trump, Avrupa’dan gelen uçuşları durdurma kararı aldı. NBA süresiz olarak askıya alındı. Dünyaca ünlü yıldız ve eşinin virüs kaptığı açıklandı. İran’da ölü sayısı artmaya devam ediyor. İtalya, kamu hariç tüm ticari faaliyetleri durdurdu.

 

Tarih : 13 Mart 2020 Cuma 12:04

ALMANYA'DA KORONAVİRÜSTEN ALTINCI ÖLÜM

Almanya'da koronavirüsten altıncı ölüm vakası açıklandı. Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinde 78 yaşında bir kadının Perşembe öğleden sonra hayatını kaybettiği bildirildi. Pazartesi günü Almanya'daki ilk iki ölüm vakası KRV'de kaydedilmiş, Çarşamba günü KRV'den üçüncü, Baden Württemberg'den dördüncü ve Bavyera'dan beşinci ölüm haberi gelmişti. Virüsten hayatını kaybedenlerin yaşı 67 ile 89 arasında değişiyor.

ALMANYA'DA VAKA SAYISI BİR GÜNDE 802 KİŞİ ARTTI

Almanya'da verileri resmi olarak baz alınan Robert-Koch Enstitüsü, teyitli koronavirüs vakalarında çok hızlı artış olduğunu bildirdi. Çarşamba günü bin 567 olan vaka sayısının Perşembe günü 2 bin 369'a, virüsten ölüm oranının da yüzde 3'ten yüzde 5'e yükseldiği kaydedildi.

FRANSA'DA PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN OKULLAR TATİL EDİLDİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, koronavirüs salgınının hızını kesebilmek amacıyla Pazartesi gününden itibaren ülke genelindeki bütün kreş, ilkokul ve üniversitelerin "İkinci bir karara kadar" tatil edildiğini duyurdu. Perşembe akşamı Fransa halkına televizyondan seslenen Macron, "koronavirüs pandemisi Fransa'nın son asırda yaşadığı en feci sağlık krizidir" dedi.

YUNANİSTAN'DA KORONAVİRÜS NEDENİYLE BİR KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Yunanistan Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle 66 yaşındaki bir kişinin bugün hayatını kaybettiğini açıkladı. Açıklamada ölen kişinin Şubat sonunda İsrail seyahatinden döndüğü belirtildi. Bakanlık ülke genelinde 18 bin 18 kişide koronavirüsünün tespit edildiğini kaydetti. Yunan hükümeti sinema, tiyatro ve eğlence mekanlarının 15 gün kapatıldığını açıkladı.

İTALYA'DA KORONAVİRÜSTEN ÖLENLERİN SAYISI BİNİ GEÇTİ

Çin'den sonra korona nedeniyle en fazla can kaybının yaşandığı İtalya'da 189 kişinin daha hayatını kaybetmesi nedeniyle ölü sayısı bin 16'ya çıktı. İtalyan makamları virüsün şimdiye dek 15 bin 113 kişiye bulaştığını açıkladılar.

DİYARBAKIR'DAKİ NEVRUZ KUTLAMALARI VE MANİSA'DAKİ MESİR FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ

Diyarbakır'da her yıl geniş bir katılımla düzenlenen 21 Mart Nevruz Bayramı kutlamaları koronavirüs nedeniyle iptal edildi. Manisa'da bu yıl 480'nci kez düzenlenecek Geleneksel Mesir Macunu Karma Töreni de virüsün Türkiye'de de ortaya çıkması üzerine iptal edildi.

BORUSSİA DORTMUND'TAN TARAFTARLARINA 'STADTTAN UZAK DURUN' ÇAĞRISI

Alman futbol klübü Borussia Dortmund, Twitter'dan yaptığı açıklamada taraftarlarını seyircisiz oynanacak maçlar sırasında da stat ve çevresinden uzak durmaya çağırdı. Klüp, her taraftarını, karşı karşıya kalınan tehdit ile mücadelede sorumluluk almaya, FC Schalke 04 ile oynanacak derbi maçı sonrasında da buna uygun davranmaya davet etti.

İSPANYA'DA ÖLENLERİN SAYISI 84'E ÇIKTI

İspanya Sağlık Bakanlığı, ülkede koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 47'den 84'e yükseldiğini açıkladı. İspanya, Avrupa'da İtalya'nın ardından yeni tip koronavirüsten en çok etkilenen ülke.

NORVEÇ DE ÜLKEDEKİ BÜTÜN OKULLARI VE YUVALARI KAPATTI

Haber ajansı NTB'nin bildirdiğine göre, Danimarka'nın ardından Norveç de  koronavirüs ile mücadele kapsamında ülkedeki bütün okullar ile çocuk yuvalarını kapatma kararı aldı. Norveç Başbakanı Erna Solberg'in konuyla ilgili bir basın toplantısı yapacağı duyuruldu.

BAKAN PEKCAN: FAHİŞ FİYAT UYGULAMAK SUÇ

Türkiye Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, son günlerde artan koronavirüs salgını üzerine kaydedilen fiyat artışlarıyla ilgili olarak Türkiye'de denetimlere başlandığını açıkladı. Bakan, fiyat artışı tespit edilen maske ve gıdalarla ilgili denetimlerin bütün illerde yapıldığını duyurdu. Bakan, ürünlerdeki fiyat artışının ve ürün yokluğuna neden olmanın TCK'ye göre suç oduğunu ve sorumluları hapis cezasının beklediğini söyledi.

BM İNSAN HAKLARI KONSEYİ OTURUMU İPTAL

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, Cenevre'de süren oturumunu koronavirüs yüzünden erkenden sonlandırma kararı aldı. Oturumun 20 Mart'a kadar devam etmesi bekleniyordu. İsviçre'nin Fransa'ya sınır olan Cenevre kentindeki koronavirüs vakası ülkenin diğer bölgelerine göre en yüksek seviyede.

DSÖ'DEN KORONAVİRÜSLE MÜCADELEYİ ARTIRMA ÇAĞRISI

Dünya Sağlık örgütü (DSÖ), koronavirüs salgınıyla mücadelede bütün ülkeleri önlemlerini iki katına çıkarmaya çağırdı. Cenevre'de Cenevre'de bir açıklama yapan DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Salgının 'pandemi' ilan edilmesi devletleri mücadelede pes etmeye götürmemeli" diye konuştu.

CDU 25 NİSAN'DA YAPILACAK PARTİ KONGRESİNİ ERTELEDİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik (CDU), partinin yeni liderini belirleyeceği olağanüstü parti kongresini salgın nedeniyle ertelediğini duyurdu. Kongrenin 25 Nisan'da yapılması planlanıyordu.

İRAN'DA CAN KAYBI 429'A YÜKSELDİ

İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artarak 429'a yükseldi. Son 24 saatte tespit edilen yeni koronavirüs vakasının da bin 75 kişinin de öldüğü açıklandı. Böylece ülkede tespit edilen koronavirüs vakası sayısı 10 bin 75'e yükselmiş oldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA