Özel bireyler için halk oyunları kursu başladı


Mersin Büyükşehir Belediyesince özel bireyler için halk oyunları kursu açıldığı bildirildi. Özel çocuklarını bu kursa getiren aileler Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulamasından memnun olduklarını dile getirerek, sosyalleşmeleri ve istedikleri bir alanda kendilerini yetiştirmelerinin onları olduğu kadar kendilerini de mutlu ettiğini ifade ettiler.

 

Tarih : 11 Mart 2020 Çarşamba 12:04

Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı kentte bir ilke daha imza atarak, özel bireyler için halk oyunları kursunu başlattı. Özel bireylerin, hayatın her alanında yer alması gerektiğini belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Bengi İspir Özdülger, “Bir insanın özel bir birey olması, onun sosyal ve kültürel etkinliklerden geri kalmasını gerektirmez. Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in dediği gibi, bu kentin bütün insanları, belediyemizin imkanlarından ve hizmetlerinden eşit olarak faydalanmalıdır. Bu prensipten yola çıkarak, özel bireylerin de sosyal ve kültürel etkinliklere katılması gerektiğini düşünerek, onlar için halk oyunları kursu düzenlemeye karar verdik. Yetişkin ve çocuk grubumuzdan sonra, ilk kez özel bireyler için halk oyunları kursunu faaliyete geçirdik” dedi.

ÇOCUKLAR DA AİLELER DE HALK OYUNLARI KURSUNDAN MEMNUN

Özel bireyleri, bu tür kültürel etkinliklerle daha sosyal hale getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Özdülger, “Empati yaparak, onların beklentilerine ve tercihlerine göre hareket etmeliyiz. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile ortak hareket ederek, özel bireylerimiz için hayata geçirdiğimiz halk oyunları kursumuz, işte tam da bu düşüncenin bir ürünüdür. Tüm engelli vatandaşlarımızın, ücretsiz halk oyunları kursuna katılmasını arzu ediyoruz” diye konuştu. Özel bireyler için açılan halk oyunları kursuna şimdiden 10 kişi katılıyor. Kayıtların açık olduğu kursa isteyen her özel birey dilediği zaman kaydolabilecek. Özel çocuklarını bu kursa getiren aileler de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulamasından memnun olduklarını dile getirerek, sosyalleşmeleri ve istedikleri bir alanda kendilerini yetiştirmelerinin onları olduğu kadar kendilerini de mutlu ettiğini ifade ettiler.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA