Toroslar’da başarıya giden yol anlatıldı


Toroslar Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde alanında başarılı çalışmalara imza atmış 5 kadını "4 Mevsim Kadın" paneliyle Mersinlilerle buluşturdu. Kadınların gücü, girişimciliği ve istihdamı konularına dikkat çekilen panelde, bilimden iş hayatına, sanattan spora kadar farklı alanlarda öne çıkmış kadınlar, hem bireysel hem de çalışma hayatlarındaki deneyim ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

 

Tarih : 10 Mart 2020 Salı 14:38

Haber Merkezi

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve yoğun ilgi gören paneli; Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da eşi Meltem Yılmaz ile birlikte izledi. Başkan Yılmaz, her başarılı erkeğin arkasında ya süper kahraman bir annesi ya da süper kahraman bir eşi olduğuna dikkat çekerek, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Moderatörlüğünü Toroslar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Selahattin İzci'nin yaptığı panelin konukları; Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, Tekvando Avrupa Şampiyonu Huri Korkut, Çukurova Basketbol Spor Kulübü ve A Milli Takım Oyuncusu Gökşen Fitik, Ressam Nazife Bilgin Hazar ile Motosiklet Türkiye Şampiyonu İrem Sahra Şengül oldu. Motosiklet Türkiye Şampiyonu İrem Sahra Şengül de salona motosikletiyle girerek kadınların her alanda başarılı olabileceğinin en güzel mesajını verdi. Panelde, başarıya giden yolda hayal etmenin ve inanmanın önemli olduğuna dikkat çekilerek, kadınların günümüzde artık daha girişimci ve güçlü olduğuna vurgu yapıldı.

A MİLLİ TAKIM OYUNCUSU FİTİK: "PES ETMEMEYİ ÖĞRENDİM"

Basketbola, hayal kurarak başladığını belirten 18 yaşındaki Çukurova Basketbol Spor Kulübü ve A Milli Takım Oyuncusu Gökşen Fitik; "Ailemin bana kazandırdığı en güzel şey hayal kurmak. Ailem olmasaydı belki de küçücük bir zorlukta pes edecektim. Ama bana pes etmemeyi ve hayal kurmayı öğrettiler. Umarım ben de bu panel ile sizlerin hayatına dokunabilirim" dedi.

BAŞKAN YILMAZ: "MUTLU KADIN, MUTLU TOPLUM DEMEKTİR"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz  da şefkatin, fedakarlığın, özverinin ve sevginin simgesi olan kadınların hayatın her alanında huzur içinde yer almaları gerektiğine dikkat çekerek, panelin konuklarına ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak;  "Medeniyetin mimarisinde kadınların erkeklerden daha çok rolü vardır. Büyük usta Neşet Ertaş bunu "Kadınlar insandır, biz insanoğlu" sözüyle çok güzel ifade etmiştir. Yani her başarılı erkeği yetiştiren bir anne ve arkasında bir eşi vardır. Biz de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde toplumda rol model olmuş başarılı kadınları hemşehrilerimizle buluşturmak ve onların aktaracağı bilgi, tecrübe ve düşüncelerini dinlemek istedik. Her birinin ayrı ayrı etkileyici ve güzel bir hikayesi var. Kendilerine çizilen yolu hayal ederek, çalışarak ve emek vererek aşıp başarıya ulaşmış kadınlar. Kendilerini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"KADINLARA YÖNELİK PROJELERİMİZİ HIZLA HAYATA GEÇİRİYORUZ"

Kadının sosyal ve ekonomik hayatın içinde daha aktif bulunması ve girişimcilik ruhlarının daha ön plana çıkması için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Yılmaz; "Kadınlara yönelik her türlü faaliyeti önemsiyoruz. Göreve geldikten kısa bir süre sonra Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitlik Şartı'nı imzaladık. Bununla ilgili çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kadın Danışma Merkezimiz, aktif bir şekilde çalışıyor. Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları Merkezimiz (TORTEK) bünyesinde kadınlar üretmeye devam ediyor ve bu kurslara yeni branşlar ekleyeceğiz. Kadın Sığınma Evi çalışmamız var. Kısaca mutlu kadın, mutlu toplum demektir. Daha güzel bir Mersin ve Toroslar için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA