Yaşlılar ile çocular, ebru sanatında buluştu


Mersin’in Erdemli ilçesi huzurevinde "Eski nesil ile yeni neslin ebru sanatında buluşması" projesi kapsamında yaşlılar ile öğrenciler, ’Ebru’ sanatı etkinliğinde bir araya geldi.

 

Tarih : 10 Mart 2020 Salı 14:37

Huzurevi sakinleri usta öğreticiler, Emine Kurtulan ile Fadime Aşçı’nın eğitmenliğinde katıldıkları ebru kursunda öğrendiklerini öğrencilerle paylaştı. Hem huzurevi sakinleri hem de öğrenciler birlikte eğitici ve eğlenceli zaman geçirdi. Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Huzurevi Müdürlüğü arasında yapılan protokolle, huzurevinde yaşlılar ile öğrencilerin bir araya getirildiğini söyledi. Açıkyörük, "Huzurevi sakinlerimizle öğrencilerimizi bir araya getiriyoruz. Hem ebru sanatını tanımış, hem de bir arada zaman geçirmiş oluyorlar. 10 okulumuzdan 100 öğrenci bu etkinliği gerçekleştirdi. Hem öğrencilerimiz hem yaşlılarımız mutlu. Bizlerde öğrencilerimizin yaşlılarımızla bir arada olmasından mutluluk duyuyoruz" dedi. Usta öğretici Enine Kurtulan da, "Erdemli Huzurevi'nde eski neslin yeni nesille ebru sanatında buluşması adı altında bir projede çocuklarımızla birlikte, yaşlılarımızla ebru sanatını icra ettik" diye konuştu.

"ÖĞRENCİLER YANIMIZA GELİNCE DEMEK Kİ YAŞIYORUZ DİYORUZ"

Huzurevi yaşlılar temsilcisi Şahabettin Akkaya, yaşlılarla çocukların buluşmasını sağlamak adına haftada iki gün ebru çalışması gerçekleştirdiklerini, 20 Martta'da ortaya çıkan eserlerin sergilenmesinin planlandığını söyledi. Akkaya, "Hem eğitim oluyor, hem onların gelmesiyle biz yaşlılar olarak son derece seviniyoruz. Bazen gün geliyor, böyle bir yeise kapılıyoruz. Unutulmuş gibi, bir kenarda itilmiş gibi, zaman zaman bu duygulara kapılıyoruz. Ancak öğrencilerin, eğitimcilerin, mülki amirler geldiği zaman biz bu yeisten kurtuluyoruz. Son derece seviniyoruz. Demek ki biz yaşıyoruz, demek ki bize de değer veren kişiler var" dedi. Öğrencilerden Ali Efe Toga ise Huzurevinde ebru sanatıyla değişik desenler çıkartmayı öğrendiklerini anlattı. Yaşlılara çeşitli hediyeler getirdiklerini de ifade eden Toga, yaşlıların kendilerine çok değerli öğütler verdiklerini de dile getirdi. (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA