Mezitli’de Sanat Çarşısı açıldı


Mersin’in yeni çekim merkezi olması planlanan Mezitli Belediyesi Sanat Çarşısı, muhteşem bir katılımla açıldı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, kooperatif üyeleri ve vatandaşların katıldığı açılışta; sanatçı Kemal Rastgeldi de mini bir dinleti sundu.

 

Tarih : 10 Mart 2020 Salı 14:33

Haber Merkezi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılışta konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mezitlili kadınlar çok farklı. Bu farklılıklarını tüm dünyada gösterdiler. Çin’de ödül alırken jüri ödülümüzü açıklarken, ‘Burası dev şehirler arasında küçük bir ilçe ama yüreği büyük kadınlar var’ demişti. Yani küçük ilçenin yüreği büyük kadınları her yerde seslerini duyurmaya devam ediyorlar. Mezitli; herkesin bir şeylerle uğraştığı bir kent. Yaşı her ne olursa olsun insanlarımız üretiyor, çalışıyor, sanat yapıyor. Burası da üreten insanlarımız için yarattığımız mekanlardan birisi. Burayı imal ederken Türkiye’de örneği olmayan bir biçimde atıl konteynerleri değerlendirdik. Kendi ürettikleri, el ürünlerini burada değerlendirecekler. Ben başarılı olacaklarına inanıyorum” dedi.

VATANDAŞLAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Siyasette, evde, yaşamda kadın ve erkeğin eşit olduğuna vurgu yapan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de, “Kadın ve erkek eşit bireyler oluncaya kadar mücadelemizi sürdürmemiz gerekiyor. Kadına şiddete sıfır tolerans olmalı ve çocuk yaştaki evliliklere asla izin vermemeliyiz. Çünkü kadın varsa, kadın emeği varsa, yuva da oluyor, başarı da oluyor, belediye de oluyor. Başkanımız Neşet Tarhan’a özel bir teşekkür etmek istiyorum. Bugün 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününe özel iki açılış birden yaptık. Çok başarılı işlere imza atıyor. Kadınlara ve çocuklara büyük hizmetler gerçekleştiriyor” diye konuştu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği 28 dükkanın yer aldığı Sanat Çarşısında kısa süreli izdihamlar da yaşandı.Tamamı atıl durumda bulunan konteynerlerden oluşan, Mezitli Belediyesi çalışanlarının özel tasarımı olan çarşıda hediyelik el yapımı ürünler, sanatsal tasarımlar, çok farklı damak tatları Mersinlilerle ve dışardan gelen misafirlerle gün aşırı buluşacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA