Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası sürüyor


Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu’nun 2020 faaliyet programında yer alan Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası’nda büyük erkekler tüfek kategorisinde 10 metre müsabakaları sona erdi.

 

Tarih : 9 Mart 2020 Pazartesi 14:01

Mersin'deki Erdemli Atış Poligonu'nda düzenlenen şampiyonanın büyük erkekler tüfek kategorisine 26 sporcu katıldı. Sporculara madalya ve kupaları düzenlenen törenle Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyon Genel Sekreteri Zeki Öztürk, Teftiş Kurulu Başkanı Hasan Çelik, Asbaşkan Kadri Akgün ile Mersin İl Temsilcisi Ahmet Kılınç tarafından verildi.

TAKIM HALİNDE TSK BİRİNCİ OLDU

Türkiye Şampiyonası'nda ferdi dalda birinciliği Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Spor Gücü'nden Mert Nalbant 249.3 puanla elde ederken, ikinciliği Diyarbakır Tenis Atıcılık Yüzme Gençlik ve Spor Kulübü'nden 249.0 puanla Ömer Akgün kazandı. Üçüncülük kürsüsüne ise Ankara Jandarma Gücü Spor Kulübü'nden 225.7 puanla Ahmet Bayrak çıktı. Takım halinde ise Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Spor Gücü birinci, Ankara Jandarma Gücü Spor Kulübü ikinci ve Diyarbakır Tenis Atıcılık Yüzme Gençlik ve Spor Kulübü üçüncü oldu. Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Havalı ve Ateşli Silahlar Asbaşkanı Kadri Akgün, büyük erkekler kategorisinde mücadelenin sona erdiğini söyledi. Akgün, şampiyonada güzel sonuçların çıktığını 4 sporcunun milli takım baraj puanını geçerek milli takıma girmeye hak kazandıklarını ve bu sporcuların yurt dışında yapılacak olan müsabakalarda ülkemizi temsil etme hakkını elde ettiğini belirtti.

ÖMER AKGÜN FEDERASYON TARİHİNDE TÜFEK KATEGORİSİNDE KOTA ALAN İLK SPORCU OLDU

Erdemli Atış Poligonu'nda gerçekleştirilen Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası'nda Tokyo Olimpiyatları'nda yarışma kotası alan Ömer Akkün’ün de yer aldığını ifade eden Akgün, "Tokyo Olimpiyatı için atıcılık sporundan 4 kota aldık. 5’inci kotamızı da almak için haziran ayında havalı ve ateşli silahlarda Çekya'da son bir yarışmamız daha var. Eğer buradan da bir kota alırsak ülkemiz Tokyo’ya 5 kota ile gidilecek. Sporcumuz Ömer Akgün, yıllardır az bir farkla kaçırdığı kotayı nihayet aldı ve Tokyo’da yarışacak. Bunu hem de güzel bir puanla aldı. Federasyonumuzun tarihinde kota alarak olimpiyat oyunlarına gidecek tüfek kategorisinde ilk sporcu olacak. Onunda ayrı bir mutluluğu var. Diğer sporcularımıza da bir örnek teşkil eder" şeklinde konuştu. Şampiyona, 11 Mart Çarşamba günü sona erecek.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA