Elvan’dan Kılıçdaroğlu’na tepki


CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Bizim iktidarımızda şehitler tepesi boş kalacak" sözlerini eleştiren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, “Ne dedi, ’Şehitler tepesi bizim dönemimizde boş kalacak’ dedi. İnsan utanır bunu söylerken. 83 milyon insanımız bizim asker. Bunu unutma. Nerede ne olursa o mücadeleyi veririz. Sen otur evinde kahveni iç. Çayını iç. Ama bu 83 milyon insan, söz konusu vatansa, canını feda etmeye hazır. İnsan bunu söylerken utanır” dedi.

 

Tarih : 9 Mart 2020 Pazartesi 13:57

Hüseyin KIRKGÖZ

AK Parti Erdemli 6. Olağan Kongresini Erdemli Kapalı Spor Salonunda yaptı. Kayıtlı 400 delegeden 350’si oy kullandı. Boş oyun çıkmadığı ve şölen havasında geçen kongrede Serdal Kaya resmi olarak İlçe Başkanlığına seçildi.  Kongreye, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Mersin İl Koordinatörü İsmail Aydın, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın, Zeynep Gül Yılmaz, İl Başkanı Cesim Ercik, parti yöneticileri. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan, eski belde belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı. Eski ilçe başkanlarına teşekkür plaketi verildi. Kur’an-ı Kerimin okunmasının ardından Divan oluşturuldu. Divan Başkanlığını İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Avukat Ali Gölcük yaptı. İstiklal Marşının okunmasının ardından kürsüye AK Parti Erdemli ilçe başkanı Serdal Kaya geldi. Kaya kongrelerine katılan herkese teşekkür etti, Dünya Kadınlar Günü nedeni ile tüm kadınların kadınlar gününü tebrik etti.

“KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2001 yılında AK Partiyi kurarak başlattığı büyük hizmet kervanının 19 yıldır hizmet ettiğini ifade eden Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ne Mutlu bize ki, bugün milletimizden, aldığımız oyları helal ettirmenin gayreti içinde, başımız dik, alnımız açık, heyecanımızı tazelemek, yorgunluklarımızı atmak,  güç toplamak, yeniden tazelenmek için buradayız. Aradan geçen 19 yılda partimiz sizlerin desteğiyle aziz milletimize ve Erdemlimize çok büyük hizmetler yaptı. Zor bir dönemden geçiyoruz. Türkiye bir ateş çemberinden geçiyor. Çok şükür tüm bunları Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Liderliğinde, birlik, beraberlik, cesaret ve dayanışma içerisinde hep birlikte aşacağız. Bugün AK Parti sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da en güçlü, en disiplinli siyasi organizasyonudur. Öyle ki FETÖ Terör Örgütünün 15 Temmuz ihaneti karşısında, milletimiz canını ortaya koyarak meydanlara çıkmışsa bunda, şüphesiz AK Parti’nin ortaya koyduğu demokrasi kültürünün katkısı çok büyük olmuştur. Bugün burada milletimize hizmet yolunda, bir nöbet değişimi yaşıyoruz. AK Parti Genel Merkezimizin tensipleriyle, göreve gelir gelmez ilk işimiz tüm partililerimiz ile kucaklaşmak olmuştur. Bu doğrultuda partililerimizle birebir görüşerek yeni kurmuş olduğumuz çağrı merkezimizden üyelerimizi kongremize davet ederken yaptığımız görüşmelerde, Siz kıymetli üyelerimiz ile iletişimin ne kadar kıymetli olduğunun farkında olarak aramızda kırgın ve küskün olanları yeniden partimize kazandıracağız. Bizlerin amacı, almış olduğumuz bu bayrağı daha da yükseklere taşımak olacaktır. Bunu da hep birlikte başaracağız. Erdemlimizin sorunlarını biliyoruz. Bu sorunların çözümünde bu güne kadar gecesini gündüzüne katmış Sayın Milletvekillerimize ve İl Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Erdemli Halkının, hizmete ulaşmasında Ankara’da Sayın Milletvekillerimiz, Yerel Belediye hizmetlerinde belediye başkanımız ve meclis üyelerimizle birlikte İlçe Teşkilatı olarak bu hizmetlerin takipçisi bizler olacağız. Yarından tezi yok 2023 Hedeflerimize ulaşmak için kapı kapı dolaşarak iktidarımızda yapılan hizmetleri mutlaka anlatacağız. Bu konuda alnı açık, başı dik bir Partiyiz. AK Parti 80 yılda yapılamayan hizmetleri 18 yılda yapan partinin adıdır. AK Parti 40 Yıl boyunca sinsice kendini gizlemiş hainleri bir gecede tarihe gömmüş partinin adıdır. Hep birlikte yeni bir sayfa açıyoruz. Bu süreçte şahsıma ve yönetimime verdiğiniz ve vereceğiniz destekler için şimdiden hepinize teşekkür ediyor hepinize saygılar sunuyorum. Durmak yok yola devam’’ dedi.

ELVAN: “ŞEHİTLERİN KANI YERDE KALMADI”

Daha sonra bir konuşma yapan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, “Birileri 'İdlib'de ne işimiz var' diyor. İdlib'de yüz binlerce insan yerinden, yurdundan edilirken sesimizi çıkarmayacak mıydık?  İdlib'deki hain saldırıya kayıtsız kalmadık. Düzenlenen operasyonlarla taş üstünde taş koymadık. Yerli silahlarla rejim güçlerinin üzerine Türk milletinin gazabını yağdırdık. Şehitlerin kanının yerde kalmadı. 3 binden fazla rejim askeri etkisiz hale getirildi. Savaş uçakları, tanklar, tüfekler, toplar ve depolar dolusu mühimmatlar yok edildi. Milletimizin merhameti ne kadar yüksekse, öfkesi de bir o kadar şiddetlidir. Nerede haksızlık, hukuksuzluk, zulüm varsa onun karşısında duran bir Türkiye'nin bulunuyor. Bu durumlara sesini yükselten tek lider de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Birlik olunduğu sürece Türk milletinin sırtı yere gelmez. Birileri 'İdlib'de ne işimiz var' diyor. İdlib'de yüz binlerce insan yerinden, yurdundan edilirken sesimizi çıkarmayacak mıydık? Sınırlarımızda terör koridoru oluşturulmasına müsaade mi edecektik? Ülkemize yeni akımların olmasına izin mi verecektik? Bu ülkenin düşmanlarını, teröristlerin başını ezmeye devam edeceğiz. Bu ülkede bayrağı, vatanı, ezanı için bin tane canı olsa, o bin canı feda edecek yiğitler, kahramanlar var. Kimseden korkumuz ve çekincemiz yok. Gerekli adımların atılmasında da hükümet ve ordu bir an bile düşünmez gereğini yapar.  Bu millete, bayrağa vatana saldıran olursa bu yumrukla tanışmaya devam edecek. Önce DEAŞ, ardından PKK ve uzantısı olan YPG, ne yaptık? Bu terör örgütlerin başına yumruğu indirdik. Tepelerine indik, bunları ezdik, ezmeye de devam edeceğiz. Yılmayacağız, yorulmayacağız. Bu ülke bizim. Bu vatan, millet, devlet ve bayrak için çok çalışacağız. Biz kendi gücümüzle o insansız hava araçlarını yapmışsak, ihtiyacımız olan her şeyleri yapacak güçteyiz. Yeter ki bir olalım. Biz bu güce sahibiz. Ana muhalefet liderinin kullandığı ifadeler bizi çok üzüyor. Şehitler tepesi bizim dönemimizde boş kalacak.' dedi. İnsan utanır bunu söylerken. Bizim 83 milyon insanımız asker. Bunu unutma. Nerede, ne olursa biz o mücadeleyi veririz. Sen otur evinde kahveni, çayını iç. Bu 83 milyon insan söz konusu vatansa canını feda etmeye hazır” dedi.

CHP’Lİ ÖZKOÇ’A TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için sarf ettiği sözlere tepki gösteren Elvan, “Ne diyelim, sabrediyoruz. Allah akıl versin. Utanmadan, sıkılmadan edepsizliğin üzerinde bir ifade kullanıyor. O şahıs milletin huzuruna çıktığında ne diyecek? Bizim için önemli olan düşüncesi ne olursa olsun söz konusu vatansa bizim bir ve beraber olmamız lazım. Hep birlikte Türkiye için mücadele etmemiz lazım. Biz Esed rejiminin katillerini teker teker yok ederken sesi çıkmıyor. Bunu bir yana bırakın o katil rejim Suriye'de çocukları, anaları, hamile kadınları öldürüyor. Hastaneleri bombalıyor. Peki siz ana muhalefet liderinden Esed'i ve rejimini kınayan ifade duydunuz mu? Allahtan utanın. Yazıklar olsun. Bu başkan CHP'nin değil de Suriye'deki rejimin partisinin lideri mi diye zaman zaman düşünüyorum." Erdemli’de yapılacak yatırımlar hakkında da bilgiler veren Elvan, Erdemli'ye üç önemli müjde vererek, Organize Sanayi için çalışmaların devam ettiğini, Kösbucağına Soğuk Hava Depolarının yapılması için yerin tahsisinin yapıldığı, Çeşmeli Taşucu Otoyolunun Çeşmeli Kızkalesi arasındaki bölümünün önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağını, yayla yolunun Aslanlı ve Köselerli arasındaki bölümün biran önce başlayacağını, sorkun barajında da çalışmaların başlayacağını söyledi.

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı İsmail Aydın ise AK Parti'nin kısa sürede çok önemli işlere imza attığını belirterek, "Ekonomik olarak Türkiye'yi 3 kat büyüttük. AK Parti'nin bu başarısının altında birlik ve beraberlik ruhu var. Biz gelecek nesiller için siyaset yapıyoruz. 2023'ün, 2071'in Türkiye'sini hep beraber inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı. Kongrede İl Başkanı Cesim Ercik, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın, Zeynep Gül Yılmaz, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Mersin İl Koordinatörü İsmail Aydın birer konuşma yaparak kongrenin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  AK Parti, CHP, Kemal Kılıçdaroğlu, Lütfi Elvan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA