MTSO, Tarsus OSB Proje Alanı’nı inceledi


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Sefa Çakır, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak ve Yönetimini ziyaret etti. Yapılabilecek işbirlikleri ve ortak projelerin görüşüldüğü ziyarette yakında temeli atılması planlanan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin son durumu hakkında bilgi alındı. Ardından Tarsus OSB Proje Alanı’na gidilerek incelemelerde bulunuldu.

 

Tarih : 6 Mart 2020 Cuma 13:06

Haber Merkezi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Başkan Yardımcısı Hakan Sefa Çakır, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Proje Alanında yapılan inceleme gezisi öncesinde Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. Ziyarette bölge kalkınması için topyekün hareket edilmesi gerektiği mesajını veren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan, tüm zenginlikleri bünyesinde barındıran Çukurova’nın yatırımcılar için cazibe merkezi olduğunu vurguladı.

KIZILTAN: “NİTELİKLİ FİRMALARA ÖNCELİK VERİLMELİ”

Bölgede yeni bir OSB yatırımının önemini vurgulayan Başkan Kızıltan, bu yatırımın Mersin ekonomisi ve istihdamına sunacağı katkılara dikkat çekti.  Ana yolların yanında olması, Mersin Limanı ve yeni havalimanına yakınlığının ciddi avantaj sunacağını ve bölgenin yatırım cazibesini artıracağını vurgulayan Kızıltan, “Aynı zamanda Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ne (Agropark) yakın olup etkileşimde olması da sinerji oluşturacaktır” değerlendirmesini yaptı. Bölgeye yatırımlarda katmadeğeri yüksek ürünler üreten firmalara öncelik verilmesi, nitelikli firmaların alınması konusunda doğru analizler yapılmasının önemini de vurgulayan Kızıltan, bu bölgede Mersin’in tarımsal ürünlerinin işlenerek dünyaya yeni markalarla pazarlanmasının kent ekonomisinin önünü açacağını, bölgenin önemini artıracağını dile getirdi.

KOÇAK: “AMACIMIZ ÇUKUROVA’YI CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEK”

Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak da tüm çabalarının bölge ekonomisini kalkındırmak olduğunu ve bu doğrultuda tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde hareket ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “Gayemiz tek. Yeni bir Marmara bölgesi oluşturmak ve yatırımcıları çekmek için tüm dinamiklerle el ele kol kola olmak zorundayız. Çok güzel bir birliktelik örneği sergilediğimizi düşünüyorum. Amacımız Çukurova Bölgesi’ni cazibe merkezi haline getirerek yatırımcılara tercih edilir bir bölge sunabilmek. Önümüzde bizi ayağa kaldıracak çok önemli bir proje var. Bu da Tarsus Organize Sanayi Bölgesi. Bu yatırım işsizliğe çare olacak. Doğrudan 15 bin istihdam sağlayacak. Projenin hayata geçmesi için tüm müteşebbis heyetimizle birlikte canla başla çalışıyoruz. Bu süreçte sizlerin desteğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.”

OSB PROJE SAHASI GEZİLDİ

Ardından MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ve beraberindeki heyet, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Proje Alanını ziyaret etti. MTSO heyetine Tarsus TSO Başkanı ve Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak ile Tarsus OSB Müteşebbis Heyet Üyeleri tarafından OSB’de gelinen son durum hakkında kapsamlı bilgi verildi. OSB’nin yakın zamanda temelinin atılmasının planlandığı belirtilirken, Mart ayı sonuna kadar yatırım için arsa metrekare birim fiyatının 125 TL’den satıldığı hatırlatılıp, yatırımcıların fırsatı kaçırmaması gerektiğine dikkat çekildi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA