Sınır kapıları bir an önce açılmalı


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Ticaret Bakanlığına çağrıda bulunarak Coronavirüs sebebiyle geçici olarak kapatılan İran ve Irak sınır kapılarının bir an önce açılmasını ve iç piyasadaki çiftçilerin mağdur edilmemesi istedi.

 

Tarih : 5 Mart 2020 Perşembe 14:39

Haber Merkezi

 

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Milletvekili Şimşek, “Coronavirüs sebebiyle İran ve Irak’la olan kapılar kapatılmış ve Türkiye’den giden TIR’lar uzun kuyruklar oluşturmakta. Özellikle Mersin limanından ithal edilip İran ve Irak’a ihraç edilmek üzere gönderilen muz şu anda TIR’larda bekletilmektedir. Dosya değiştirme metoduyla karşıdan gelen, Irak’tan ve İran’dan gelen TIR’ların kafaları buradaki çekicileri yükleyip götürebilmektedir ama bu da günlük 5-6 aracı geçmemektedir” dedi. MHP Milletvekili Şimşek, yüklü bulunan muzların geçme sürelerinin yaklaştığından dolayı iç piyasaya sürüleceğinin konuşulduğunu hatırlatarak “Çağrım Ticaret Bakanlığınadır. Bununla ilgili hiç olmazsa Türkiye’ye ithal edilen ürünlerin çıkışı yurtdışına bir an önce sağlanmalı ve iç piyasadaki çiftçiler mağdur edilmemelidir. Ya da bu ürünler iç piyasaya sürülecekse bunların üzerine vergiler konularak iç piyasaya sürülmelidir. Vergisiz olarak iç piyasaya sürülecek olursa Türkiye’deki muz fiyatları yarıya düşecek ve üretici mağdur olacaktır” ifadesini kullandı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA