Sokak hayvanları için sahile yiyecek bıraktılar


Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde Kızkalesi İlkokulu ve Kızkalesi Ortaokulu öğrencileri, sahilde bulunan çok sayıda sahipsiz köpeğe mama ve su verdi. Bölgede yaz dönemi dışında yem ve su bulmakta zorlanan hayvanlara minik kalpler yardım eli uzattı. Çocukların hayvanları beslerken yaşadığı mutluluğa ortak olan Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, “Çocuklarımız çok mutlu oldu. Bugün burada hayvanlarımızı beslediler. Kendileri de onlarla beraber ortak yaşama bilinci kazandılar” dedi.

 

Tarih : 5 Mart 2020 Perşembe 14:25

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz hayvanlar ile ilgili hayata geçirdiği projeler ve bu konuda gösterdiği hassasiyet ile vatandaşların takdirini toplamaya devam ediyor. Büyükşehir, Tarsus’tan Anamur’a kadar kırsal mahallelerde yaban hayvanlarına yem bırakırken, merkez mahallelerde bulunan sahipsiz hayvanları da unutmuyor ve kent genelinde belli noktalara mama ve su bırakıyor. Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde Kızkalesi İlkokulu ve Kızkalesi Ortaokulu öğrencileri, Kızkalesi sahilinde bulunan çok sayıda sahipsiz köpeğe mama ve su verdi. Bu etkinliklerle çocuklara hayvan sevgisinin aşılanması ve ortak yaşama bilinci oluşturulması amaçlanıyor.

KIZKALESİ SAHİLİNDEKİ CANLARIN MAMASI ÖĞRENCİLERDEN

Çocukların hayvanları beslerken yaşadığı mutluluğuna ortak olan Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, “Çocuklarımız çok mutlu oldu. Bugün burada hayvanlarımızı beslediler. Kendileri de onlarla beraber ortak yaşama bilinci kazandılar” dedi. Erdemli Kızkalesi’nde yaz dönemi dışında yem ve su bulmakta zorlanan hayvanlara minik kalpler yardım eli uzattı. Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, Kızkalesi İlkokulu ve Kızkalesi Ortaokulu Müdürü Ercan Bozoğlu, Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, öğretmenler, 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri ile birlikte Kızkalesi sahilinde sahipsiz köpeklere mama ve su verdi. Sahipsiz hayvanlar, çocukların elinden mamalarını yiyip, sularını içti.

“ÇOCUKLARIMIZ ÇOK MUTLU OLDU”

Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, Büyükşehir Belediyesi olarak sahipsiz hayvanlara verilen değerden ve bünyesindeki üç barınakta hayvanların ihtiyaç duyduğu bakımın sağlandığından bahsederek, “Bugün burada Kızkalesi Mahallemiz’de besleme etkinliğindeyiz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sahipsiz hayvanlara verdiğimiz önemi bütün Türkiye biliyor. Üç barınağımızla vermiş olduğumuz hizmetlerle hayvanlarımızın gerek kaza vakalarında gerekse kısırlaştırmaları, aşılanmaları konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Çocuklarımız bugün burada çok mutlu oldu, hayvanlarımızı besledi” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZA HAYVAN SEVGİSİNİ ÖĞRETİYORUZ”

Erdemli’de 1 Nisan 2019 tarihinden beri sosyal belediyecilik anlamında önemli hizmetler yapıldığını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, “Çocuklarımıza sosyal hayatı, insan sevgisini, hayvan sevgisini öğretmek kapsamında bugün Büyükşehir Belediyemiz ile yaptığımız ortak bir çalışmamız var. Sokak hayvanlarına mama dağıtıyoruz. Bu etkinlik, Tarımsal Hizmetler ve Veterinerlik Dairesi Başkanlığımız ile ortak yaptığımız bir etkinlik” diye konuştu. Sokak hayvanlarını besleme talebinin öğrencilerden geldiğini vurgulayan Kızkalesi İlkokulu ve Kızkalesi Ortaokulu Müdürü Ercan Bozoğlu, “Öğrencilerim sokak hayvanları konusunda duyarlı. Böyle bir şey düşündüler, biz de Büyükşehir’i aradık, Vedat Bey’in vasıtasıyla yardım istedik. Çocuklarımız köpekleri çok seviyor, hayvanları çok seviyor. Bunlar sessiz yaratıklar, aç, susuz. İç dünyasını da bilemiyoruz. O yüzden biz de onlara Büyükşehir vasıtasıyla yardımcı olmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

“HAYVANLARI HER ZAMAN BESLEMELİYİZ, ÇÜNKÜ ONLARIN DA CANI VAR”

Hayvanları beslediği için çok mutlu olduğunu söyleyen Kızkalesi İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Çilemnaz Tahmazoğlu, “Bugün etkinlikte çok güzel şeyler yaptık, hayvanları besledik. Hayvanları her zaman beslemeliyiz, çünkü onlar da bizim gibi, onların da canı var. Her zaman onlara bakmalıyız, evimize alamasak bile her zaman onlara yem ve su verebiliriz. Onlar bizi koruyorlar, biz onları koruyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız’a çok teşekkür ederiz” dedi.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA