Köylüyü mağdur etmeyin!


CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Eski Mezitli Mahallesinde gerçekleştirilen orman katliamının ardından Mersin’in olgun limon, zeytin ve nar ağaçlarının Orman Müdürlüklerince sökülmesine TBMM kürsüsünden tepki gösterdi. Gökçel “Kimse milletin ormanı üzerinden bir kuruş kazanmaya tenezzül etmesin. Ancak artık milli servet sayılan, 30-40 yıldır üretim yapılan ağaçlar da sökülmesin; köylü mağdur edilmesin.” dedi.

 

Tarih : 5 Mart 2020 Perşembe 14:10

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Cengiz Gökçel, TBMM’de yaptığı konuşmada, Mersin’de Orman Müdürlüklerince limon, zeytin ve nar ağaçlarının sökülmesine tepki gösterdi. “Orman alanlarımız ranta açılmasın, var olan ormanlarımızı koruyalım, yeni ormanlar kuralım istiyoruz. Ancak; bu vahim olaydan sonra, “dostlar alışverişte görsün” hesabı işler yapılıyor.” şeklinde konuşan Gökçel, “Orman alanlarına zarar verildiğinde, yasa gereği 1 yıl içinde yeniden ağaçlandırılması gerekiyor. Ne güzel. Kimsenin milletin ormanından rant devşirmesine izin vermeyelim. Fakat bir de baktık ki Mersin’de 30-40 yıllık limonlar, narlar, zeytinler kesiliyor. Ne oluyor dediğimizde, buraların orman arazisi olduğu söyleniyor.” dedi.

KAŞ YAPALIM DERKEN GÖZ ÇIKARILIYOR

Mersin’de yanlış üstüne yanlış yapıldığını dile getiren CHP’li Gökçel, vatandaşın önceden tahrip olmuş, orman vasfını kaybetmiş arazide on yıllardır limon, nar ve zeytin yetiştiriciliği yaptığını ve ekonomiye katkıda bulunduğunu söyledi. Yetişmiş ve oldukça verimli ağaçların Orman Müdürlükleri tarafından kesilmesini eleştiren CHP’li Vekil, “Bahçeler talan ediliyor. Milli ekonomiye zarar veriliyor. Mersinli köylü mağdur ediliyor.” dedi.

BİR MAĞDURİYETİ GİDERMEK İÇİN YENİ MAĞDURİYETLER YARATILMASIN

Limon, zeytin ve nar ağaçlarının Anadolu’nun milli değerleri olduğunu belirten Cengiz Gökçel şöyle konuştu: “Orman tahribatı mı var? Derhal müdahale edilsin. Kimse milletin ormanı üzerinden bir kuruş kazanmaya tenezzül etmesin. Ormanlar yok olmasın. Ancak artık milli servet sayılan, 30-40 yıldır üretim yapılan ağaçlar da sökülmesin; köylü mağdur edilmesin. Arazi hazineye veya ormana aitse vatandaş kirasını ödesin. Bir mağduriyeti gidermek için yeni mağduriyetler yaratılmasın.”

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Mersin, Cengiz Gökçel

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA