Çok Sesli Çocuk Korosunun ilk koristleri belirlendi


Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulacak Çok Sesli Çocuk Korosunun ilk koristleri belirlendi. Büyükşehir Belediyesi, 7-13 yaş arası çocukların başvurduğu seçmeleri gerçekleştirdi. Gerekli yeterliliği sağlayan 52 çocuk koroya seçildi.

 

Tarih : 4 Mart 2020 Çarşamba 12:36

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde ilk kez kurulacak olan Çok Sesli Çocuk Korosunun seçmeleri Kongre ve Sergi Sarayında yapıldı. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Bengi İspir Özdülger’in de yer aldığı Seçici Kurulun yaptığı değerlendirmeler sonucu, gerekli yeterliliği sağlayan 52 çocuk, Çok Sesli Çocuk Korosuna katılmaya hak kazandı. Verilecek eğitimle çocuklara müzik becerilerini geliştirme ve ses eğitiminin yanı sıra çok sesli koro kültürü öğretilecek. Müziğe yatkın çocukların bir araya gelerek kaynaşması, temel müzik eğitimi alarak grup çalışması yapmaları, sahne eğitimi ile topluluk karşısında kendilerini rahat bir şekilde ifade edebilmeleri için de eğitimler verilecek.

“ÇOCUKLARIMIZIN ÖNÜNÜ AÇMAK ADINA BU PROJEYİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Özdülger, yaptığı açıklamada, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ilk kez Çok Sesli Çocuk Korosu kurulacağına dikkat çekti. Özdülger, “Kültür ve sanat etkinlikleri kadar, bu sanat dallarının eğitimine ve yeni projelerin hayata geçmesine de önem veren Başkanımız Vahap Seçer’in verdiği destekle belediyemizin çatısı altında ilk kez Çok Sesli Çocuk Korosunu kurmaya karar verdik. Mersin’de yaşayan insanların kültürel altyapısı, böyle bir projeye müsait. Zaten başvurulara gösterilen yoğun ilgi bunu gösterdi. Yapılan başvurular sonucu gerçekleşen seçmelerde Seçici Kurul olarak ince eleyip, sık dokuyarak 52 çocuğumuzu belirledik. Bu alanda gelecek vadeden çocuklarımızın temelini sağlamlaştırmak ve önünü açmak adına bu projeyi hayata geçiriyoruz. Ayrıca, çocuklarımızı derslerindeki başarılarının yanı sıra bu tür alanlardaki yeteneklerine göre de değerlendirmek gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA