CORONA VİRÜSÜ’NE KARŞI UYARI!


Türkiye’nin sınır komşusu İran’dan peş peşe gelen corona virüsü vakalarının ardından ülkemizde de korku yükseldi. Göğüs Hastalıkları Uzman Doktoru Bahri Temuray, corona virüsüyle ilgili Mersinlilere uyarı da bulundu.

 

Tarih : 3 Mart 2020 Salı 12:57

Haber Merkezi

“Corona virüsü, Çin’in Huan kentinde son 1 ay içerisinde ortaya çıkmasına rağmen aslında ilk kez 2003 yılında, dünyada pek çok insanın etkilenmesi ile ortaya çıkmış ve gribal enfeksiyon yapan bir hastalıktır” diyen Göğüs Hastalıkları Uzman Doktoru Bahri Temuray, “Tıpkı bütün diğer gribal enfeksiyonlar gibi corona virüsü de hafif bir seyir olur. Ancak akciğer hastalıklarında, daha çok zatürre yaptığı zaman ölümcül sonuçlara neden olabilir. Aslında daha önceki dönemde domuz gribi, kuş gribi hafif seyirli olup daha sonrasında akciğer de enfeksiyon yaparak zat üreden öldüren hastalıklar gibi corona virüsü de akciğerleri etkilediği zaman ciddi bir hastalık tablosu oluşturur. Daha çok ileri yaşlarda bağışıklık sistemi sorunlu olan hastaların daha çok dikkat etmesi gerekir” dedi.

ÖLÜM ORANI YÜZDE 2

Corona virüsünün belirtileriyle ilgili konuşan Uzman Doktor Bahri Temuray, “Eğer hafif ateş halsizlik kırgınlık gibi belirtileriniz varsa, gribal bir belirtiniz varsa bu sizin hafif geçirebileceğiniz bir enfeksiyon olabileceği gibi git gide ağırlaşacak bir zatürre durumuna götürecek bir hastalığın başlangıcı da olabilir. Özellikle yakın zamanda Uzak Doğu’da ya da İran gibi bir ülkeden seyahatten gelmiş biri ile temasınız varsa şu dönemde aklınıza getirilmesi gereken hastalıklardandır. Tedavisinde diğer griplerde olduğu gibi daha çok beslenme, sıvı tedavisi ve semptom atik tedavi yapılır. Henüz çok ciddi anlamda bir tedavisi geliştirilmemiştir. Ama korkulanın aksine dünyadaki ölüm oranı yüzde 2-3lerdedir. Yani her hasta bu hastalıktan çok ciddi şekilde etkilenir ölür diye korkulacak bir durum yoktur. Diğer tüm gruplarda ki gibi bu virüste de gribal enfeksiyon hafif bir enfeksiyon şeklinde atlatılması çok daha muhtemeldir” diye konuştu.

“ELLERİNİZİ SIK SIK YIKAYIN”

Corona virüsünden nasıl korunması ile ilgili de konuşan Uzman Doktor Temuray, “Mümkün olduğunca ellerin temizliği çok önemlidir.  Bulduğumuz her fırsatta ellerimizi sabunlamalı. Gribal enfeksiyonu olanlardan mümkün olduğunca belli bir mesafede uzak durmalı ve maske takmalıyız. Çünkü diğer grip enfeksiyonlarındaki gibi yayılım yolları daha çok öksürme temas ve partikül kanallarıdır. O yüzden corona virüsün diğer virüslerden çokta büyük bir farkı yoktur. Daha ölümcül olması şu andaki salgın ile alakalı bireydir. Yüzde 2’lik 3lük bir oran diğer griplerde de olur. Örnek olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde geçen sene normal gripten ölen insanların sayısının 65 bin olduğunu düşünürsek. Şu an da Çin’de 2 bin kişi olan ölüm sayısı çokta yüksek değildir. Dünyaya çok hızlı yayıldığı ve yeni bir virüs olduğu için dikkat etmek gerekir” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA