Mersin’in gururu oldu


Mersinli genç trompet sanatçısı Memet Çelik, bu yıl 22-29 Şubat tarihleri arasında Gürcistan’ın Batum kentinde düzenlenen 6. International Music Competition “Silk Way” Batumi yarışmasında, Winds/Trumpet kategorisinde birinci olarak Türkiye’ye döndü.

 

Tarih : 2 Mart 2020 Pazartesi 12:49

Batum’da gerçekleştirilen 6. International Music Competition “Silk Way” Batumi yarışmasına, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye ve Almanya’dan 134 yarışmacı katıldı. Genç trompetçi Memet Çelik, yarışmada Winds/Trumpet kategorisinde birincilik elde dereke Mersin’in gururu oldu. Yarışmaya, Türkiye’den, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile birlikte MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarından çok sayıda genç yetenek katıldı.

PERFORMANSIYLA GÖZ DOLDURDU

Genç sanatçıların tanıtılması, dünya kültürel mirasının korunarak daha da geliştirilmesi, genç sanatçılara profesyonel gelişim fırsatlarının oluşturulması, sanat alanında uluslararası ilişkilerin ve işbirliğinin güçlendirilmesi hedefiyle düzenlenen yarışmada Çelik, P. Depre Konçerto, A. Goedicke Konser Etütü op. 49, J. B. Arban Brilant Fantezi, Sh. Davitashvili Mavi Gökyüzü eserlerini seslendirdi. Yarışma öncesi aynı repertuvarla Akdeniz Opera ve Bale Kulübünün sponsorluğunda, Nevit Kodallı Konser Salonunda bir konser gerçekleştiren Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı lise 3’üncü sınıf öğrencisi Memet Çelik, göz doldurarak adından söz ettirmişti. (İHa)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA