Herkes kazancı oranında vergilendirilmeli!


Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması gerektiğini belirterek, vergisiz kazanca izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Esnaf ve sanatkarların alın terini sermayesine katarak devletine karşı yasal sorumluluğunu yerine getirdiğini kaydeden Başkan Dinçer, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınarak herkesin kazancı oranında vergilendirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Tarih : 26 Şubat 2020 Çarşamba 12:58

Haber Merkezi

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör ve Grup Müdürleri  Bekir Yiğit, Ahmet Tamer Yıldız, Orhan Şener ve Osman Çelik,  bu yıl 25 Şubat 1 Mart tarihleri arasında 31. Kutlanan Vergi Haftası kapsamında Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’i ziyaret etti. Birlik Başkanvekili Ömer Şahbudak ve yönetim kurulu üyeleri İsmet Erdoğan, Mustafa Köç, Erdoğan Yalçın ve Mustafa Güçyetmez’inde hazır bulunduğu ziyarette, Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, günün anısına Başkan Dinçer’e yaka kokartı takarak bir buket çiçek verdi.

“TOPLUMDA VERGİ BİLİNCİ ARTMALI”

Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, ziyarette yaptığı konuşmada, toplumda vergi bilincinin oluşturulması, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele bilincinin aşılanması amacıyla vergi haftası kutlamalarının gerçekleştirildiğini belirtti. Güngör, “Bu bağlamda en büyük vergi mükelleflerimiz olan esnaf sanatkar teşkilatımızın zirve kuruluşu Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’i ziyaret ediyoruz. Ziyaretimizle esnafımızın sorun ve taleplerini, beklentilerini yerinde dinliyoruz. Bu bağlamda vergisel ödev ve sorumluluklarını yerine getirerek, vergisini tam zamanında ödeme gayretinde olan esnaf sanatkarlarımıza ve tüm mükelleflerimize, ülkemizin ekonomik istikrarına ve gelişimine olan değerli katkılarından dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz. “ dedi.

DİNÇER: “AZ KAZANANDAN AZ, ÇOK KAZANANDAN ÇOK VERGİ ALINMALI”

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer de Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör ve grup müdürlerinin vergi haftalarını kutladı. Dinçer, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması gerektiğini belirterek, vergisiz kazanca izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Esnaf ve sanatkarların alın terini sermayesine katarak devletine karşı yasal sorumluluğunu yerine getirdiğini kaydeden Başkan Dinçer, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınarak herkesin kazancı oranında vergilendirilmesi gerektiğini ifade etti. Konuşmasının devamında kayıt dışı ekonomi ile mücadeleye hız verilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Dinçer, “Bizler kendi içimizde iç kontrolü sağlıyoruz ama ayrıca vergi dairemizle kayıt dışı konusunda işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Bugün kayıt dışı ekonomi  esnafımızın kazancına en büyük gizli ortak. Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması, hem esnafımızı haksız rekabetten koruyacak, hem de devletimizin vergi gelirin arttıracaktır” dedi.  Esnaf ve sanatkarların  alın teriyle küçük sermayesiyle Ahilikten gelen kültürüyle devletine karşı her zaman yasal sorumluluğunu yerine getirdiğinin altını çizen Başkan Dinçer, “ Ahilik geleneğinde esnafımız devletin ayakta kalması adına üzerine düşen her türlü sorumluğu yerine getirmektedir. Bizler biliyoruz ki devletimizin tek gelir kaynağı vergisel finanstan oluşmaktadır. Vergi ödenmediği taktirde devletin hizmet çarkında aksama yaşanır, yatırımlar durur.  Bunun için esnafımız vergisini son kuruşuna kadar ödemektedir. Ben bu bağlamda tüm esnafımızın ve vergi dairemizin vergi haftasını kutluyor, tüm esnafımıza bereketli bol kazançlar diliyorum^” şeklinde sözlerini noktaladı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA