Mersin’de ’İstiridye Mantarı Projesi’


Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca hayata geçirilen ’İstiridye Mantarı Üretim Sistemleri Kurulum Projesi’ kapsamında kurulan 7 tesiste yıl boyu mantar üretimi yapılıyor.

 

Tarih : 24 Şubat 2020 Pazartesi 14:36

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığının tarım ile uğraşan ailelere ekonomik katkı sağlamak ve mevcut tarımsal ürünlere alternatif ürünlere yönlendirmek hedefiyle verdiği eğitimler amacına ulaşıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen 'İstiridye Mantarı Üretim Sistemleri Kurulum Projesi', üreticilere büyük kolaylık sağlıyor. Toroslar, Tarsus, Erdemli ve Silifke ilçelerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan toplam 7 adet İstiridye Mantarı Üretim Sistemi ile üreticiler artık yıl boyu üretim yapabiliyor. Söz konusu projeyle üreticiler sezonda 6 ile 6.5 ton ürün alabiliyor. Elde edilen ürünler kilo başına 7-10 TL arasında değişen fiyatla satılıyor.

“İSTİRİDYE MANTARI BİZİM İÇİN ÇOK AVANTAJLI”

Mantar yetiştiriciliği eğitimlerini aldıktan sonra Büyükşehir Belediyesinin kurduğu istiridye mantarı üretim çadırıyla aile ekonomisine katkı sağladığını belirten Toroslar ilçesinin Evrenli Mahallesi’nde yaşayan İkram Zengin, “İstiridye mantarı nedir bilmezdik. Mersin Büyükşehir Belediyesi bir proje hazırladı. O projeye biz de dahil olduk. İki seneden beridir bu işi yapıyoruz. İstiridye mantarı bizim açımızdan çiftçi olduğumuz için çok avantajlı bir şey. Kapalı ortam, her şey makine ile hallediliyor. Kapalı ortam olmasından dolayı doğal afetlerden zarar görmüyor. Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu istiridye mantarı projesinden çadırımızda yıllık üç defa üretim yapabiliyoruz” dedi. İstiridye mantarı çadırının evlerine çok yakın olması nedeniyle ailecek ilgilenebildiklerini vurgulayan Zengin, “Her şey makineye bağlı olduğu için mantarın gelişimi çok güzel. Biz de tabii özverili olarak kontrollerini yapıyoruz. En büyük desteğim eşim. Evimizin yanında olmasından dolayı her an için çıkıp kontrollerimizi yapabiliyoruz. Satışta herhangi bir sıkıntımız yok, rahatlıkla satabiliyoruz. İnşallah daha iyi olacak. Biraz daha büyütmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA