Orman katilinin serbest bırakılmasına tepki


CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Eski Mezitli Mahallesinde bir gecede 1551 ağacı kesen Mehmet Şenol’un ilk duruşmada serbest bırakılmasına tepki gösterdi. İşlenen suçun organize olduğunun apaçık ortada olduğunu söyleyen Gökçel, ormanlara zarar verenlerin cezalarının artırılması için verdiği kanun teklifinin 45 gündür komisyon gündemine bile alınmamasını eleştirdi.

 

Tarih : 22 Şubat 2020 Cumartesi 15:30

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel, Mersin’in Eski Mezitli Mahallesinde yapılması planlanan 150 yataklı devlet hastanesi ve 50 ünitelik ağız ve diş sağlığı merkezinin yanında bulunan ormanlık arazide 21 Aralık 2019’da yaşanan orman terörünün faillerinden Mehmet Şenol’un serbest bırakılmasını eleştirdi.

“YETKİLİLERİ GÖRE DAVET EDİYORUM”

Orman Bölge Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada Mehmet Şenol’un 1551 ağacı tek başına kestiğinin belirlenmesini ciddiyetsiz bulan Gökçel, “Ucu kime dokunursa dokunsun. Mersin’in bir dal yeşiline el süren, hepimize zarar vermiştir. Biri çıkacak hem sarhoştum diyecek, hem de 1551 ağacı tek seferde kesecek. Mümkün değil! Her ağaca rastgele zarar verse ağaç bu kadar kısa sürede oradan çıkamaz. Hiç yorulmasa, hiç durmasa bile bu suçu tek başına bir gecede işleyemez. Akla, mantığa uygun değil. Soruşturmanın genişletilmesi gerekiyor. Mersin ormanlarına kıyan, canımıza kastetmiştir. Yetkilileri göreve davet ediyorum. Bir mersinli olarak bu yaşanan orman terörünün arkasındaki isimlerin açığa çıkarılmasını, adalete teslim edilmelerini istiyorum.” dedi.

“KANUN TEKLİFİMİ BEKLETİYORLAR”

21 Aralık gecesi yaşanan elim olayın ardından ormanlara zarar verenlerin para cezasıyla salıverilmesini önlemek, bu suçun caydırıcılığını artırmak amacıyla Orman Kanununda değişiklik yapılması için verdiği Kanun Teklifinin hala komisyon gündemine bile alınmamış olmasına tepki gösteren Gökçel, “AKP’nin gündeminde sadece rant var. Ormanlar, işçi, köylü, esnaf umurlarında değil. Ülkesini seven çalışanını korur. Ülkesini seven ormanlarını, suyunu korur. Ormanlar bizim milli servetimizdir, ülkemizin ve dünyanın akciğerleridir. Orman suçluları zararı tazmin edip çıkmamalı. Kestiği ağaç sayısı kadar bile yatmamış, ilk duruşmada tahliye ediliyor. Olayın ardından TBMM Başkanlığına bir Kanun Teklifi sundum. Ormanlarımız değerlidir, katleden para cezasıyla salınmasın. Bir caydırıcılığı olsun istedik. Fakat Meclis gündemine bir türlü alınmıyor, komisyona dahi getirilmiyor. Eski Mezitli’deki orman teröründe zarar 365 bin lira demiş Orman Bölge Müdürlüğü. 60-70 yaşında dev ağaçların tanesine 235 lira değer biçmiş. Sen sağ ben selamet. Orman katili 1 ayda tahliye edildi. Bunları gördükçe insanın içi sızlıyor. Mersin’i seven, Türkiye’yi, Dünya’yı seven nasıl böyle bir değer biçer, yargı nasıl böyle bir karar verir anlamıyorum.” şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA