Önce sürdüler sonra işten attılar


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin işçi kıyımı, artarak sürüyor. Performans düşüklüğü bahanesiyle işlerinden edilen işçilerin sayısı her geçen gün artarken, bazı işçilerin savunması dahi alınmadan iş akdine son veriliyor. Son olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat, Bilim, Ulaştırma, Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi’nde çalışan Turhan Özbek, 9 ay önce çalıştığı birimden başka bir birime sürüldü daha sonra ise savunması dahi alınmadan performans düşüklüğü nedeniyle işine son verildi.

 

Tarih : 18 Şubat 2020 Salı 14:01

Necdet TAŞ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat, Bilim, Ulaştırma, Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi’nde çalışan Turhan Özbek, savunması alınmadan performans düşüklüğü nedeniyle işine son verildi.   Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Özbek’in verilen görevi isteksiz yerine getirdiği, işyerinin işleyişini olumsuz etkilediği, işleri aksattığı ve düşük performans gösterdiği gerekçesiyle işten çıkarıldığını savundu. Özbek ise, çalıştığı birim müdürünün iddiaların aksine kendisinin çalışmasında ve iş performansından oldukça memnun olduğunu ve işten atılmasına onun da bir anlam veremediğini söyledi. 2014 yılında Büyükşehir’de çalışmaya başlayan Özbek, önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a yakınlığıyla biliniyordu.

ÖNCE SÜRGÜN SONRA

Yerel seçimlerin ardından yönetimin değişmesiyle işçilere baskı ve mobinglerin başladığını ifade eden Özbek, kendisinin de 9 ay önce Sebze ve Meyve Haline sürüldüğünü, daha sonra da performans düşüklüğü bahane edilerek işine son verildiğini öne sürdü. Eşinin doğum yapması nedeniyle babalık izninde olduğunu kaydeden Özbek, “9 ay önce beni sürdüler ancak buna rağmen ekmek param için hiçbir canımı dişime takarak çalışmaya devam etti. Öyle dedikleri gibi işimde isteksizlik yapmadım. Performans düşüklüğü diye yüzlerce işçiyi ekmeğinden ettiler. Yazık günah bu karda kışta soğukta. Benim yeni çocuğum oldu. Bebeğim 6 günlükken daha babalık sevincimi bile yaşayamadan işten atıldığımı öğrendim. Performans düşüklüğü diye işten attıkları için işsizlik maaşı da alamıyoruz. Bu kışın ortasından bizi mağdur ettiler” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA