Genel merkez olaya el attı!


CHP’de hafta sonu gerçekleştirilen olaylı kongrenin yankıları sürerken, CHP’li İlçe Belediye Başkanları’nın da yaşananlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i suçladığı ve delegeler üzerindeki baskısından dolayı büyük rahatsızlık duydukları iddia edildi. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan arasındaki gerilime parti tabanı da büyük tepki gösterirken, olaylarla ilgili genel merkezin de olaya el attığı ve önümüzdeki günlerde hem Seçer hem de Bozdoğan ile bir görüşme gerçekleştireceği öne sürüldü.

 

Tarih : 18 Şubat 2020 Salı 12:28

Necdet TAŞ

CHP’de hafta sonu gerçekleştirilen olaylı kongrenin yankıları sürerken, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile CHP'li İlçe belediye başkanlarının birbirileri ile olan gerginlikleri artık neredeyse kameralar önünde yaşanacak duruma geldi. Mersin’de Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile büyük gerilim yaşayan Seçer’e bir tepki de Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’ten geldi. Alptekin Eser’in aday yapılmamasıyla ilgili tavrı yanlış buldukları ve bundan dolayı Başkan Seçer’e tavır aldıkları ileri sürüldü. CHP’li Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan gibi tepkilerini kamuoyunda açıkça dile getirmese de hem Seçer’in hem de Aktay’ın ‘Ben yaptım oldu’ anlayışına büyük tepki duydukları öne sürüldü. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan arasındaki gerilime parti tabanı da büyük tepki gösterirken, olaylarla ilgili genel merkezin de olaya el attığı ve önümüzdeki günlerde hem Seçer hem de Bozdoğan ile bir görüşme gerçekleştireceği öne sürüldü.

ALPTEKİN ESER’İN ADAYLIĞI ENGELLENMİŞTİ

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen CHP Mersin 37. Olağan İl Kongresinde Divan kurulu, muhaliflerin adayı Alptekin Eser'in, bazı delegelerin imzasını geri çekmesi ve bazı kişilerin delege olmadığı halde listede adının olmasını gerekçe göstererek adaylığını düşürmüştü. Divan kurulunun aldığı bu karar üzerine salonda gerginlik yaşanmış ve seçime giremeyen Alptekin Eser, kürsüye çıkarak Engin Özkoç ve divan üyelerine tepki gösterirken, bazı parti üyeleri arasında tartışma yaşanmıştı. Tartışmanın arbedeye dönüşmesi üzerine salona polis ekipleri çağrılmış ve salona giren çevik kuvvet polisi, güvenlik önlemi almıştı. Gergin anların yaşandığı kongrede, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve bazı partililer ise salonu terk etti. Kürsüde uzun süre bekleyerek tepkisini gösteren Eser ise bazı partililerin ikna çabalarının ardından kürsüden ayrılmıştı. Tek listeyle gidilen kongrede 542 delege oy kullanırken, geçerli 459 oyun 428'ini alan Adil Aktay yeniden CHP Mersin İl Başkanlığına seçilmişti.

BOZDOĞAN İPLERİ KOPARDI

CHP içinde taraflar, her ne kadar “Bizim aramızda kavga yok” dese de, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın son olarak katıldığı bir programda, ‘Irkçılık ve Arapçılık yapıyorlar’ açıklamasının ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP İl Başkanı Adil Aktay ve Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, Bozdoğan’a tavır aldı. Bunun sonucunda CHP’li Meclis Üyeleri üstünde söz sahibi olan bu üçlü, Tarsus Belediye Meclisinde Başkan Bozdoğan’a yetki verilmesi konusunda 12 CHP meclis üyesine ret oyu verdirdi. CHP’li meclis üyelerinin ret oyu kullanması, Bozdoğan’a balans ayarı olarak değerlendirildi. Bu hamlenin ardından özellikle Başkan Bozdoğan’ın eşi sosyal medya hesabından meclis üyelerine ateş püskürmüştü. Bozdoğan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile il teşkilatı arasındaki ipler, hafta sonu gerçekleştirilen kongrede tamamen koptu. Tarsus CHP İlçe kongresinde il delegesi dahi yazılmayan Bozdoğan’ın il kongresinde kurultay delegesi dahi yazılmaması aslında Vahap Seçer ve ekibinin Bozdoğan’a kapıyı gösterdiği anlamı taşıyor. Kurultay delegesi yazılmayan Bozdoğan kongreyi terk etmişti ve kongre salonunda çıkış anında karşılıklı küfürleşmeler yaşanmıştı. Kongrede Bozdoğan’a ve Alptekin Eser’e büyük haksızlık yapıldığını düşünen parti tabanı ve başkana yakın kaynaklar,  “Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, doktorun üzerini çizmiş, Bozdoğan her an CHP’den istifasını verebilir” şeklinde konuşuyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA