Muzda ‘Radyasyon’ iddiasına tepki


Nükleer Enerji Mühendisi Can Turgut’un, “Bir senede nükleer santralden alınan toplam doz, hava yoluyla seyahatlerde 6 saatlik bir uçuştan alınan doza ya da yıl içinde her gün yenilen bir muzdan alınan toplam doza eşdeğerdir” sözlerine tepki gösteren Anamur Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, “Milli Ürünümüz olan Muz’ un Radyasyonla yan yana getirilmesi kadar iğrenç bir şey olamaz. Bilime ve bilim adamlarına saygımız sonsuzdur. Ancak hiç kimsenin bilim adına şarlatanlık yapmalarına razı olmayız. Hele hele söz konusu gıda üzerinden yapılan bir şarlatanlıksa buna hiç razı olmayız ve asla müsaade etmeyiz” dedi.

 

Tarih : 17 Şubat 2020 Pazartesi 13:04

Necdet TAŞ

Anamur Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş “nükleer santraldan yayılan radyasyon ile muzdan alınan radyasyon aynı” başlığı ile birçok yayın organında yayınlanan haberler ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

“MUZUN NÜKLEERE ALET EDİLMESİ İĞRENÇ”

Nükleer Enerji Mühendisi Can Turgut’a sert tepki gösteren Gümüş, “Milli Ürünümüz olan Muz’ un Radyasyonla yan yana getirilmesi kadar iğrenç bir şey olamaz. Türkiye tüketiminin Doksanlı yıllarda yüzde 13’ ünü üreten Muz Üreticilerimiz bugün Türkiye Tüketiminin yüzde 85’ ini üretmeye başlamıştır. Bu da 550 bin tonun üzerine çıkmıştır. Artık son yıllarda büyük marketlerimizin de tereklerini dolduran milli ürünümüz ithalatçıların ve ithal muz lobisinin iştahını kaçırmıştır. Bu başarının arkasında üreticilerimizin olduğu kadar başta Sayın Cumhurbaşkanımızın Milli Tarım Politikaları ve ithal muzda uygulanan yüze 145.8 olan vergi gelmektedir. Hiçbir kurum ve kuruluş Türk Çiftçisinin yalnız olduğunu düşünmesin.  Bir Millet sanayi olmadan, teknoloji olmadan, nükleer santral olmadan yaşayabilir ancak gıda olmadan yaşayamaz. Bilime ve bilim adamlarına saygımız sonsuzdur. Ancak hiç kimsenin bilim adına şarlatanlık yapmalarına razı olmayız. Hele hele söz konusu gıda üzerinden yapılan bir şarlatanlıksa buna hiç razı olmayız ve asla müsaade etmeyiz. Bilim adına ilim adına konuşacak olan aydınlarımız,  kendi uzmanlık alanı ile ilgili konuşurlar ise daha iyi olur diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“ANAMUR MUZUNDA NE BİR RADYASYON NE DE BİR KALINTI YOKTUR”

Bilim ve İlim adamlarının söylemleri, eylemleri hareketleri ve davranışlarıyla  emperyalist güçlerin, dahili ve harici şer odaklarının değirmenine su taşımaması gerektiğinin altını çizen Gümüş, “1Tarım ve Orman Bakanlığımız her yıl bölgede üretilen her ürün deseninden numune alarak kontrol ediyor. Anamur Muzundan senelik en az 150 – 200 numune alınıyor. Yapılan kontrol sonrasında yerli Anamur Muzumuzda hiçbir zaman en ufak bir kalıntı çıkmamıştır. Bunun için Anamur Muzumuz Tarım Bakanlığımız tarafından risk grubundan çıkarılmıştır.  Anamur Muzunda ne bir radyasyon ne de bir kalıntı yoktur. Radyasyon’un bulaşabileceği bir ortam dahi yoktur. Güvenle ve rahatlıkla tüketicilerimiz muz tüketimine devam edebilir. Üreticilerimizi ve tüketicilerimizi kimse yanıltmaya çalışmasın. Ancak bunu söyleyenler hadlerini bilsinler, sabır sınırlarımızı daha fazla zorlamasınlar. Radyasyon, ancak bunu söyleyenlerin düşüncelerinde ve fikirlerinde  vardır.  Zaman zaman Emperyal güçler ve işbirlikçileri tarafından Milli Tarım Politikamız manipüle edilmek istenmektedir. Bir gün salatalıkta bir gün domateste bir gün çilekte bir gün ıspanakta bugün ise gündemleri muz olmuştur. Üretici ve tüketicilerimizin zihinlerini bulandırarak yanlış ve olumsuz algı oluşturmaktadırlar. Türk tarımı ve çiftçisi bugüne kadar bu şarlatanlardan çok çekmiştir ve çok bedel ödemiştir. Artık yeter! Bu günden itibaren  tüm üretici örgütlerimiz ve çiftçilerimizle birlikte idari ve adli makamlara gerekli başvuruları yaparak üretici ve tüketicilerimizin haklarını sonuna kadar savunacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

NÜKLEER ATIK İLE MUZU AYNI KEFEYE KOYMUŞTU

Nükleer Enerji Mühendisi Can Turgut, Türkiye’de olduğu gibi tüm dünyada giderek artan enerji ihtiyacına temiz, güvenli ve kesintisiz çözümün nükleer enerji olduğunu vurgulayarak, "Bir senede nükleer santralden alınan toplam doz, hava yoluyla seyahatlerde 6 saatlik bir uçuştan alınan doza ya da yıl içinde her gün yenilen bir muzdan alınan toplam doza eşdeğerdir” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA