Olaylı kongreye tepkiler dinmiyor


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığının 37. Olağan Genel Kurulunda, muhaliflerin adayı Alptekin Eser’in seçime girmesi engellenince gerginlik yaşandı. Kongrede yaşanan demokrasi skandalına ise tepkiler büyüyor. Parti içinde muhalefetin adayı Alptekin Eser’e yapılan aday edilmeme ayıbı CHP içinde büyük yankı uyandırdı.

 

Tarih : 17 Şubat 2020 Pazartesi 12:58

Necdet TAŞ

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen CHP Mersin 37. Olağan İl Kongresinde mevcut başkan Adil Aktay'ın yanı sıra Alptekin Eser'de il başkanlığına adaylığını açıkladı. Aktay ile Eser'in yarıştığı kongrenin divan başkanlığını CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç yaptı. Faaliyet raporlarının okunması ve bazı milletvekillerinin konuşmasının adından, adayların divana sunduğu delege imza listesi kontrol edildi. Divan kurulu, muhaliflerin adayı Alptekin Eser'in, bazı delegelerin imzasını geri çekmesi ve bazı kişilerin delege olmadığı halde listede adının olmasını gerekçe göstererek adaylığının düşürüldüğünü duyurdu. Divan kurulunun aldığı bu karar üzerine salonda gerginlik yaşandı. Seçime giremeyen Alptekin Eser, kürsüye çıkarak Engin Özkoç ve divan üyelerine tepki gösterirken, bazı parti üyeleri arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın arbedeye dönüşmesi üzerine salona polis ekipleri çağrıldı. Salona giren çevik kuvvet polisi, güvenlik önlemi aldı. Gergin anların yaşandığı kongrede, bazı partililer ise salonu terk etti. Kürsüde uzun süre bekleyerek tepkisini gösteren Eser ise bazı partililerin ikna çabalarının ardından kürsüden ayrıldı. Tek listeyle gidilen kongrede 542 delege oy kullanırken, geçerli 459 oyun 428'ini alan Adil Aktay yeniden CHP Mersin İl Başkanlığına seçildi.

ÖNCE PARTİLİLERİN TELEFONUNA BAK!

CHP İl Kongresi’nde İl Başkanı Adil Aktay’a büyük tepki gösteren CHP 24. Dönem Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Aktay’ın partililerin ve ilçe başkanlarının telefonuna çıkmadığını iddia ederek,  “CHP giderek otoriterleşiyor. Bu otoriterleşme tün CHP teşkilatlarına da yansıyor. Bu gidişat kötü bir gidişattır. Bu böyle gitmez. Türkiye’nin önündeki karanlık tünelden çıkması için CHP’ye ihtiyacı vardır. Örgütleri çatlatırsanız partiyi çökertirsiniz. Örgütlerin diri olması için iletişim kanallarının mutlaka açık tutulması lazım. Kararlar aşağıdan yukarı doğru tartışılıp alınmak yerine yukardan alınıp aşağıya dayatılırsa olmaz. CHP, kararları parti içinde tartışarak almalı. Bir yapının demokratik olup olmadığı demokrasi ilkelerinin işletmesinden geçer. Seçilecek ilk başkanının lütfen partililerin telefonlarına bakmasını talep ediyorum. Bu partide il başkanlığı yapmak her babayiğidin harcı değildir. Bu partide ilçe başkanlığı ve milletvekilliği yaptım ancak hiç kimsenin telefonuna bakmamazlık yapmadım. İl başkanı, ilçe başkanlarının ve partililerin mutlaka telefonuna bakmalı. Partililerin telefonuna çıkmayan bir tane AK Partili Milletvekili, Bakan, Belediye Başkanı veya yönetici yok ama maalesef bir partimizde telefonlara çıkmayan il başkanı mevcut. CHP İl Başkanı olan şahıs partililerin telefonuna çıkacak” ifadelerini kullandı.

KUYUCUOĞLU: “YAZIK, ÇOK YAZIK!”

Sosyal medya üzerinden yapılan eleştirilerden en dikkat çekeni CHP eski milletvekili Serdal Kuyucuoğlu’ndan geldi. Kuyucuoğlu, yaşananları CHP’ye yakıştıramadığını dile getirdi. CHP’nin iktidar olamamasını kendi içindeki muhalefet olarak nitelendiren Kuyucuoğlu, “Bugün partimizin il kongresini yaptık. Ancak CHP ye partimize yakışmayan olaylar ve kongre oldu. Demokrasi, hak hukuk ve adaleti savunan bir partide, yöneticilerin ve yetkiyi elinde bulunduranların bunu kötüye kullanmaması gerekirdi. Bu kongrenin partimize, birliğe, bütünlüğe, birbirimize saygıya ve iktidar yürüyüşüne faydası olmadığını maalesef söylemek zorundayız. Her zaman CHP’nin iktidarının önündeki en büyük engel kendi içinden kaynaklanıyor. Söylemde demokrat, uygulama da çok farklı uygulamalar, öncelikle partililerimizin inancını sarsıyor. Yazık çok yazık” dedi.

TABEL: “NEREDESİNİZ EY ASLAN SOSYAL DEMOKRATLAR!”

Yine CHP’nin Milletvekili adaylarından Sibel Gazi Tabel de yaşananlara tepki gösterdi. Tabel, Alptekin Eser’in adaylığı için dilekçe veren isimlerin önceden hazırlanan matbu evrakları son dakika divana sunulmasını sert bir dille eleştirerek, “Bu dilekçeler bazı il delegelerine imzalatmak için önceden bilgisayarda hazırlanmış. Bugün Mersin CHP için kara bir gündü. Demokrasi sınıfta kaldı. İYİ Parti demokratik hakkını kullanabilsin, seçimlere katılsın diye 15 milletvekilini oraya gönderen CHP gibi bir partinin Mersin İl kongresinde rakibi il başkanı adayı dahi olamasın diye 47 imzayı geri çektir. Neredesiniz en aslan sosyal demokratlar? Bu düzen değişecek diyen devrimciler?” şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA