TAKIMI YARI YOLDA BIRAKMADIM!


Alınan kötü sonuçların ardından taraftarların gösterdiği tepkiyi çok iyi anladığını ifade eden Tarsus İdman Yurdu Teknik Direktörü Ergün Penbe, “Taraftar her zaman oyuncuları da olumlu etkiliyor. Biz iyi bir takımız. Buna hep inandım, gitmek kolay, ama önemli olan bu zor süreçten el birliği ile çıkmaktır. Ben gidince her şey düzelecek olsaydı ben giderdim. Ben her zaman takımın yanında oldum. Ara dönemde teklif aldım. Paraya baksaydım giderdim, ama bana inananları yarı yolda bırakmak olmazdı. Zor şartlarda ben bu takımı bırakmadım. Kulübü yarı yolda bırakmadım. Kaç maç maaş alamadık burada kaldık. Ben kolayı değil zoru seçtim” dedi.

 

Tarih : 14 Şubat 2020 Cuma 22:13

Necdet TAŞ

TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden sarı lacivertli temsilcimiz Tarsus İdman Yurdu’nun Teknik Direktörü Ergün Penbe, takımın durumunu değerlendirdi.  Ligin ikinci yarısına kötü bir başlangıç yaptıklarını hatırlatan Penbe, “Ligin 2.yarısını değerlendirecek olursak oynadığımız 6 maç var. Bunların 5’inde ne yazık ki  mağlup olduk ve taraftarımızı sadece bir maçta güldüre bildik. Bu süre zarfında üzüldüğümüz amaçlar yaşadık özellikle Samsun maçında ayrı bir üzüntü yaşadık.  Bariz hakem hatalarından oldukça etkilenmeye başladık. Maçın ilk yarısında ortaya koyduğumuz futbol ligin zirvesinde olan takımı ne kadar zorladı gördük. 2-3 gol atacakken geriden gelen Samsun takımı hakemin de rüzgarı ile sonuca gitti. Özellikle Yılmaz’ın pozisyonunda penaltı çalınsaydı bugün hakemi konuşmaya devam etmiyor olurduk” ifadelerini kullandı.

BİREYSEL HATALARDAN DERT YANDI

Maçlarda bireysel hataların önüne geçilemediği için skor  avantajı ellerinde bulunurken akıl almaz biçimde tuhaf işler olduğunu ifade eden Ergün Penbe, “Teknik oyuncular resmen kilitleniyor. Hekim oğlu maçında bunu yaşadık. Bireysel hatalar sonucunda yara aldık. Oynadığımız oyunun farkında olan takımlar bizim futbol kalitemizi biliyor. Ancak dediğim gibi rüzgar tersine dönünce bu sonuçlar ortaya çıktı.Hekimoğlu maçı özelinde konuşacak olursak;  3 gün oynasanız kaybetmeyeceğiz diyeceğiniz maçta mağlup oluyorsunuz. Bizim için talihsiz bir maçtı. Keza yine bu maçta da hakem hatalarından yol kazası yaşadık. Diğer bir maçta ise  Sarıyer’e kaybettik. Futbolculara kızamıyorsun, anlatıyorsun ama alınan sonuç senin hanene yazılıyor” dedi.

“ÜZERİMİZDE BÜYÜK ŞANSIZLIK VAR”

1922  Konyaspor maçında stadın zemini zordu diyen Teknik Direktör Ergün Penbe, “İkinci yarıda üzerimizde şanssızlık var. Hep konuşuyoruz keşke kötü oynayarak kaybetsek diyoruz. Ancak üzüldüğümüzde tam da bu. Finali getirmede zorluk yaşıyoruz. 3 direk arasına topu sokamıyoruz. Hakemlerden ricam telafisi olmayan süreçteyiz,  isteğimiz bir takımın ve hocanın kaderi ile oynanmasın. Hakemler yalnız adamlardır, ben oyunculuğum döneminde hep onlara yardımcı oldum. Ama Allah aşkına 1922 Konyaspor maçında 10 kişilik temizleme ekibi olmasına rağmen stadyum neden temizlenmedi ? Biz futbol oynarken ayağa oynayan bir takımız , istatistikler ortada.Topa hakim olduğumuz zaman skoru hep biz belirledik. 1922 Konya deplasmanında saha içinde buz tutmuş çimlerin üzerinde top koşturmak 3 puandan önce, oyuncular içinde bir intihardı. 15 dakika boyunca oyuncular sakatlık korkusu ile kontrpiyede kaldılar. Futbol bu kadar basit bir oyun değildir. Bunu hakemlerde biliyor. Zemin konusu göz ardı edilmemeliydi. Umarız bize yapılan bu ayıp başka kulüplere yapılmaz.Futbolcu sağlığı çok önemli. Çocuklarında ailesinin olduğunu unutmamak lazım. İsterim ki; hakemlerde evlerine gidince vicdanları ile gitsinler” şeklinde konuştu.

“TARAFTARLARIN ELEŞTİRİSİNİ ANLIYORUM”

Alınan kötü sonuçlar için camia olarak üzüntü duyulduğunu gözlemlediğini anlatan teknik adam Ergün Penbe ; taraftarlara ne yazarlarsa yazsınlar gönül koyamayacağının altını çizerek, “Taraftar her zaman önemli. Onların desteği hep oldu, kentte ve taraftarlar arasında düşer korkusu yaşanıyor. Böyle bir şey olmayacak. Kimse endişeye kapılmasın. Çok pozisyona giriyoruz ama değerlendirmede zorluk yaşıyoruz. Farklı olacak maçlar vardı iyi oynadığımız zaman destek veren taraftarlarımızı  bu zor zamanlarda da görmek istiyoruz. Burada tek kalıcı taraftardır. Taraftar her zaman oyuncuları da olumlu etkiliyor. Biz iyi bir takımız. Buna hep inandım, gitmek kolay, ama önemli olan bu zor süreçten el birliği ile çıkmaktır. Biz taraftarların önünde iyi oynuyoruz. Oyuncuların arzusu sahaya yansırsa galip geliriz. 12 maçımız kaldı amacımız 8 maç kazanmak. Maç kazandıkça oyuncuların özgüveni artacaktır. Kulübümüz geldiğimizden bu yana ekonomik zorluklarla mücadele ediyor bu da oyuncuları etkiledi. Futbol moral ile yapılan bir iş. Moral bozuk olunca oyuncularda da bizde de dalgalanmalar oldu. Oyuncularımız değerli çocuklar, Umarım bu kötü günleri yine birlikte aydınlığa taşıyacağız’’dedi.

‘’ALİ YAVUZ’A TEKLİF GELDİ GÖNDERMEDİK’’

Devre arasında çok futbolcuya kulüp aracılığı ile teklif geldiğini Ali Yavuz’a devre arasında teklif geldi oyuncunun kafasının karıştığını anlatan Teknik Direktör Ergün Enbe ‘’ 2.yarı başlayınca transfer söylentileri  Ali’nin kafasını karıştırdı. Adaptasyon sorunu yaşadı. Kafası karışık oyuncuyu moral olarak ta kontrol etmelisiniz. Tesislere kadar geldiler, Ali Yavuz Kol için geldik dediler izin vermedik. Çünkü bize lazım bir oyuncu. Hep konuştuk kendisi ile, Ligin 2.yarısında düşüşe geçti. Ali’nin kalitesi ortada. Kendisinden üst düzey oyun bekliyoruz. Eğer iyi transfer yapmak istiyorsa, kalan maçlarda göstereceği oyunla bunu hak edecek. Transfer tabi ki oyuncuların hakkı,bizimde gerçeklerimiz ortaya çıkınca işler karışıyor’’diyerek süreç hakkında bilgi verdi.

‘’HERKES GİDER TARSUS İDMAN YURDU KALIR’’

Türkiye’de futbolun günlük yaşandığını ifade eden Penbe, “Alt yapının önemine vurgu yaparak , aşılması gereken sorunları kademeli olarak aşmak gerekir. Kulüp içinde yaşanan sorunlar varken bu konuda kimse bilgi sahibi değilken bu işler zorlaşıyor. İyi günde kötü günde taraftar takımı desteklemeli. Bu bir döngüdür. Herkes gider Tarsus İdman Yurdu kalır.  Taraftarın tepkisinin farkındayım. 3 maç iyi gider, 4 maç kaybedersiniz tepkiler artar. Ben gidince her şey düzelecek olsaydı ben giderdim. Ben her zaman takımın yanında oldum. Ara dönemde teklif aldım. Paraya baksaydım giderdim,  ama bana inananları yarı yolda bırakmak olmazdı. Zor şartlarda ben bu takımı bırakmadım. Kulübü yarı yolda bırakmadım. Kaç maç maaş alamadık burada kaldık. Ben kolayı değil zoru seçtim.  Sosyal medyaya her şey yazılıyor, çiziliyor. Taraftarların yazdıkları sadece beni değil, takımı da etkiliyor. Taraftarların dilinde oynamayan gitsin TFF’ye başvursun parasını  zaten alır deniliyor. Hayat  bu kadar kolay mı? Oyuncuların  anlık harcamaları var , ödemeleri  sekteye uğrayınca  insanlar zorlanır. Oyuncuların kafasında hep bu var. Ekonomik zorluk yaşayan oyuncu sıkıntılı bir kafayla maça adapte olamaz. Gönül ister ki parasız bir süreç olsun ama Türk futbolunda hep bu zorluklar ile yaşadık. Her zaman dedik ,bu itici güç taraftardır. Onlardan ricamız bizi yalnız bırakmasınlar 90 dakika takımı desteklesinler. Bu takımın sahipsiz olmadığını dosta düşmana göstersinler’’dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA