Kurtuluş mücadelesi şiirlerle anlatılacak


Toroslar Belediyesi, Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kutlama hazırlıklarına başladı. Şiir yarışmasında, birinciye 750 TL, ikinciye 500 ve üçüncüye 250 TL verileceği bildirildi.

 

Tarih : 14 Şubat 2020 Cuma 21:21

Haber Merkezi

Kurtuluş Savaşı’nda kahramanlık destanı yazarak adını tarihe altın harflerle yazdıran Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü, büyük bir coşkuyla kutlanacak. Birbirinden farklı birçok etkinliğin yer alacağı kutlama programında, 'Arslanköy’ün kurtuluşu' konulu şiir yarışması da düzenlenecek.

SON BAŞVURU TARİHİ 26 ŞUBAT

Milli mücadele ruhunu yaşatmak ve yeni nesillere tarih şuuru kazandırmak amacıyla düzenlenecek şiir yarışmasının başvuruları başlarken, başvurular 26 Şubat 2020 Çarşamba günü mesai bitiminde son bulacak. Yarışmaya yaş sınırı olmadan herkes katılabilecek. 1 Mart 1920 tarihinde Arslanköy’ün kurtuluş mücadelesinde kadınıyla, erkeğiyle, genciyle herkesin vatanı ve bayrağı için gözünü kırpmadan nasıl azim ve kararlılıkla savaştığı da şiirlerle gözler önüne serilecek.

"ARSLANKÖY, ADINA YAKIŞIR BİR MÜCADELE VERMİŞTİR"

“Arslanköy, Kurtuluş Savaşı’nda adına yakışır bir mücadele vermiştir” diyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Çukurova Bölgesinde ilk Kuvayi Milliye hareketi 1 Mart 1920 tarihinde Arslanköy'de başlayarak azim ve kararlılıkla bastırılmış ve bize bugünün gururunu yaşatmıştır” dedi. Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Arkadaşlar, gidip Toros dağlarına bakın. Eğer orada bir tek yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez’ sözüne hatırlatma yapan Yılmaz, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararıyla o zamanki adı 'Efrenk' olan kasabamız, düşman işgalinden tamamen temizlenmesinin ardından Arslanköy adını aldı. Arslanköylü halkımız, adına yakışır bir şekilde savaşarak bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Biz de verilen bu destansı mücadeleyi düzenleyeceğimiz şiir yarışmasıyla anmak istiyoruz. Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında düzenleyeceğimiz şiir yarışmamıza bütün halkımızın katılımını bekliyoruz. Zorlu şartlarda zafere ulaşan bu mücadelenin her zaman hatırımızda kalmasını ve tarih şuuru kazandırmak istiyoruz. Bu düşüncelerle Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanı için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. Şiir yarışmasında, birinciye 750 TL, ikinciye 500 ve üçüncüye 250 TL verileceği bildirildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA