Dinçer, “Staj süresi emeklilik hesabına dahil edilmeli”


Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, çıraklık ve staj süresinin emeklilik hesabında dikkate alınmamasından dolayı bir çok esnaf sanatkarın mağdur olduğunu belirterek, bu sürelere tıpkı askerlikte olduğu gibi borçlanma hakkı tanınarak emeklilik hesaplarına dahil edilmesini istedi.

 

Tarih : 13 Şubat 2020 Perşembe 12:24

Haber Merkezi

Başkan Dinçer yaptığı yazılı açıklama ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortasında yaşanan çifte standarta dikkat çekti. Dinçer, avukatlık, eczacılık, mali müşavirlik gibi meslek dalarında staj süresinin borçlanılarak emeklilik hesabına dahil edilirken,  çalışma hayatının içerisine atılan esnaf ve sanatkarların  öğrencilik dönemlerinde çırak yada staj yapılarak  geçen sürenin emeklilik hesabına dahil edilmemesinin Anayasanın eşitlik ilkesiyle çeliştiğini vurguladı.

“EMEKLİĞİ HAK EDEN ESNAF SANATKARLARIMIZIN MAĞDURİYETİ GİDERİLMİŞ OLACAK”

Emeklilik yaşı gelmiş bir çok esnaf ve sanatkarın çıraklık ve staj süresinin emeklilik hesabına dahil edilmemesinden kaynaklı mağduriyet yaşadığına dikkat çeken Başkan Dinçer, bu mağduriyetin giderilmesini istediklerini belirterek şöyle konuştu: “Çalışma hayatının içerisinde hem devletine karşı tüm yasal sorumluluğunu yerine getiren hem de kent /ülke ekonomisine katkı sunan esnaf ve sanatkarlarımızın staj ve çıraklık sürelerinin, tıpkı askerlikte yada avukatlık, eczacılık, mali müşavirlik mesleklerinde olduğu gibi staj sürelerinin borçlanılarak emeklik hesaplarına dahil edilmesini istiyoruz.  Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortasında yapılacak bir değişiklikle bu hakkın esnaf sanatkarlarımıza da tanınmasını bekliyoruz. Böylece hem aynı sosyal güvenlik şemsiyesi altındaki meslek grupları arasındaki çifte standart ortadan kalkmış olacak, hem de emekliği hak eden esnaf sanatkarlarımızın mağduriyeti giderilmiş olacaktır”.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA