Mersin’de tarihi eser operasyonu


Mersin’de jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, tarihi eser niteliğindeki kitabı satmaya çalıştıkları belirlenen 4 şüpheli gözaltına alındı.

 

Tarih : 12 Şubat 2020 Çarşamba 13:53

Haber Merkezi

Mersin İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, bir şahsın elindeki tarihi eser niteliği taşıyan 4 bin yıl öncesine ait kitabı bin 500 EURO’ya satmak için müşteri aradığı bilgisine ulaşıldı. Şüpheliyi takibe alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Akdeniz ilçesi Yenipazar Mahallesi'nde bulunan iş yerine düzenlediği operasyonda, 4 kişiyi, tarihi eser niteliğindeki kitabı satmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakaladı. Kahverengi kadife beze sarılı, üzerinde insan ve hayvan figürü bulunan metal kaplı, yeşil renkli 34x22x5 santimetre ebatlarında ve yaklaşık 14 kilo ağırlığındaki kitaba ise el konuldu. Ele geçirilen kitabın incelenmek üzere Mersin Müze Müdürlüğüne teslim edileceği belirtilirken, haklarında adli işlem yapılan 4 şüpheli, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA