Mide bulandıran tecavüz iddiası


Mersin’de S.D. isimli zanlının 3 kızına, baldızına ve erkek kardeşinin kızına yıllardır sistematik bir şekilde tecavüz ettiği iddia edildi. Olayın üzerinden yıllar geçtikten sonra 6 kadından 5’i, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulundu. Hakkındaki suçlamalardan dolayı gözaltına alınan S.D. (55) serbest bırakıldı. S.D’nin serbest bırakılmasına tepki gösteren Anne S.A. da dini nikâhlı eşi S.D’nin kendisini para karşılığı fuhuşa zorladığını, kızlarına da yıllarca tecavüz ettiğini öne sürerek, “Bize ne devlet ne de ailemiz sahip çıktı” dedi. Mağdur şahıslardan H.G de, “Bu adam yıllarca ben ve kardeşlerime tecavüz etti. Tutuklamak için daha neyi bekliyorsunuz?” dedi.

 

Tarih : 10 Şubat 2020 Pazartesi 14:29

Necdet TAŞ

Mersin’de S.D. isimli zanlının 3 kızına, baldızına ve erkek kardeşinin kızına yıllardır sistematik bir şekilde tecavüz ettiği iddia edildi. Olayın üzerinden yıllar geçtikten sonra 6 kadından 5’i, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulundu. Hakkındaki suçlamalardan dolayı gözaltına alınan S.D. (55) serbest bırakıldı. Yıllar süren aile dramı 6 kadının yaşadıklarını birbirine anlatmasıyla ortaya çıktı. Yıllar sonra ilk defa bir araya gelen kız kardeşler, teyze ve anne sohbet esnasında H.G’nin “babam bana tecavüz etti” demesiyle diğer 6 kadın da başına gelenleri dile getirdi. Anlatmamaları için korkutulan, tehdit edilen kadınlar, “Utanması gereken biz değiliz, bundan sonra o bizden korksun” diyerek adalet talebinde bulundu. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran 5 kadın, tecavüz ve kötü muamelinin S.D’nin 2007 yılında evi terk ederek başka bir şehre yerleştikten sonra da devam ettiğini anlattı.

İDDİALAR MİDEM BULANDIRDI

H.G. (34) isimli kadın, 5 yaşından 19 yaşına kadar babası S.D. tarafından tecavüze uğradığını belirterek yaşadıklarını şöyle anlattı: “19 yaşındayken babamın kardeşime tecavüz ettiğine şahit oldum. Ve hemen anneme gördüklerimi anlattım. Annem, babamın bana tecavüz ettiğini biliyordu ama kardeşimi bilmiyorduk. Bunun üzerine bir daha babamı eve almama kararı aldık. O da Aydın’a taşındı. Ama uzaklaştığı dönemde ise en küçük kız kardeşime ‘Özledim seni’ diye yanına çağırarak taciz ettiğini öğrendik. Adalete sığındım ancak adalet bile bize sahip çıkmadı. Şikayet ettim serbest bırakıldı. Zaten sonrasında babam beni eve kapattı. Yaşadığım zorluklara küçük yaşlarda mücadele ederek başladım. 9 yaşında psikiyatriye gidip durumu anlattım. Onlar da bana ‘Babalar kızlarını böyle sever’ dedi. Ben hepsinden şikayetçiyim. Hem gittiğim doktordan, şikayette bulunduğum polislerden, akrabalarımdan şikayetçiyim. Zamanında bana sahip çıkılsaydı belki kardeşlerimin başına bu gelmeyecekti. Annemin başına bu felaketler gelmeyecekti. Hiçbir şekilde korkmuyorum ve utanmıyorum. Evliyim 1 çocuğum var. Sağ olsun eşim arkamda. Kadın platformları bize büyük destek veriyor. Bu adam halen serbest bir şekilde gezmesi bizleri korkutuyor. Bu suçlu adam hep dışarıda mı gezecek? Aydın’ın Didim ilçesinde yaşadığı mahalleye gidip onun nasıl bir adam olduğuyla ilgili broşürler dağıttık. O adamın nasıl bir pislik olduğunu tüm Türkiye öğrenmeli. Annemi döve döve kanlarını duvarlara sürdü ve o kanları bana duvarlara sildirdi. Bana, kardeşlerime ve anneme yaptıklarının cezasını bu adam çekmeli. Bu tecavüz olaylarının içinde teyzem ve amcamın kızları da var. Kimseden korkmuyoruz ve adalete sığınıyoruz. Tutuklanınca cezaevine gidip yüzüne tüküreceğim. Biz utanmıyoruz. Utanması gerekenler bu olayı üstünü örtmeye çalışan ve o pisliğe sahip çıkan akrabalarımızdır. Utanması gerekenler işlerini yapmayan polislerdir” dedi.  Diğer kız kardeş S.D. (29), 9 yaşından 17 yaşına kadar babasının tecavüzüne maruz kaldığını gözyaşları içinde anlatarak “Bize yaşattıklarının cezasını en ağır şekilde çekmeli” diye konuştu.

KADIN PLATFORMU: “BU DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Mersin Kadın Platformu adına açıklama yapan Gülbahar Şofer, “Bugün yine bir istismar vakası ile karşı karşıyayız. S.D isimli şahsın 3 kızını uzun yıllar boyunca çocukluklarından beri istismar ettiği iddiaları basına da yansımıştır. Daha önceden de babaları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ileten kız kardeşler yine bu şikayetin sonuçsuz kalmasından, etkin bir soruşturma yürütülmemesinden kaygılılar. Şu anda ifadesi alınıp serbest bırakılan fail S.D tehditlerine devam etmekte, kız kardeşlerin şikayetlerini geri alması için baskı yapmaya devam etmektedir.  Türkiye'deki cinsel suçların yüzde 46'sı çocuklara karşı isleniyor. Çocuğun cinsel istismarında Türkiye dünya listesinde 3'üncü sıradadır.  Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni imzalayalı 30 yıl geçmesine karşın halen sözleşme prensiplerinin çocukların yaşamında yeterince yer alamadığı görülmektedir. İmzacı taraf devletin, çocuğun her türlü hakkını korumak zorunda olduğu prensibini hatırlayacak olursak istismar edilen çocukların sayısının bu denli artıyor olması bu durumla bağdaşmamaktadır. Hükümetin uluslararası sözleşmelerden doğan yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Cinsel istismar davalarında soruşturmanın titizlikle ve etkin yürütülmeli, dava süreçlerinde faillere ceza indirimleri, iyi hal indirimleri gibi indirimler uygulanmamalıdır. Cinsel istismarın, devletin tüm kurumlarında ciddi bir toplumsal sorun olarak ele alınmalı, koruyucu ve önleyici yasalar uygulanmalıdır.  Toplumsal bilincin artması ve farkındalık oluşturmak için çalışmalar yapılmalı. Çocuk istismarlarıyla çalışacak kurumlar yaygınlaştırılmalı, bu kurumlarda cinsel istismar konusunda uzmanlaşmış nitelikli meslek elemanı istihdamı artırılmalı ve  sivil toplum örgütleriyle iş birliğine gidilmeli, Çocuk izleme merkezleri her yerde kurulmalıdır. Mersin Kadın Platformu olarak uzun yıllar istismara maruz kalan yıllarca korkutularak susturulan kız kardeşlerimizin yanındayız. Bu davanın takipçisi olacağız” dedi.

                                                    

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA