Kokmuş etleri piyasaya süreceklerdi


Akdeniz Zabıta ekipleri, insanların tüketimine sürülmek üzere hazırlandığı anlaşılan, menşei belli olmayan 170 kilo kokmuş et ele geçirdi. Bozuk etler, önce üzerine benzin dökülüp yakıldı ve toprağa gömülerek imha edildi. Etlerin sahibi olduğu anlaşılan Suriye uyruklu 2 kişi hakkında da yasal işlem yapıldı.

 

Tarih : 6 Şubat 2020 Perşembe 11:47

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri; Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte, 5 Şubat 2020 Çarşamba akşamı saat 20:40 sıralarında, Siteler Mahallesi 160. Cadde üzerinde bulunan 01 MA 4755 plakalı ticari bir araç içinde yaptıkları kontrolde; piyasaya sürülmek üzere hazırlandığı anlaşılan, menşei belli olmayan ve etrafına çok ağır kokular yayan 170 kilo et ele geçirdi.

KOKMUŞ ETLER ÖNCE YAKILDI, ARDINDAN TOPRAĞA GÖMÜLDÜ

Zabıta ekipleri, araca ve içinde bulunan kokmuş kilolarca ete el koyarak Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü noktasına getirdi. Akdeniz İlçe Tarım Müdürlüğü’nden veteriner hekimin yaptığı teknik kontrolde de ele geçirilen etlerin insan sağlığına zarar verecek derecede bozulmuş olduğu ve imha edilmesi gerektiği tespit edilerek tutanak tutuldu. Menşei belli olmayan 170 kilo bozulmuş ve kokmuş etin sahipleri oldukları belirlenen ve piyasaya sürmeye hazırlandıkları anlaşılan Ali S. ve Yahya İ. isimli Suriye uyruklu 2 kişi hakkında yasal işlem başlattı. Ele geçirilen etler ise, iş makinesi yardımıyla açılan bir çukura atıldı. Ardından da benzinle ateşe verilip etler yakıldı ve açılan çukur tekrar toprakla örtüldü.

BAŞKAN GÜLTAK; “HALKIMIZIN SAĞLIĞIYLA OYNAYANLARA MÜSAMAHA GÖSTERMEYİZ”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, yaptığı açıklamada, kim olursa olsun, halkın sağlığı ile oynayanlara kesinlikle müsamaha göstermeyeceklerini vurguladı. Gerekli tüm yasal müeyyideleri uygulayacaklarının da altını çizen Başkan Gültak; zabıta ekiplerinin, halkın sağlığıyla oynayan kişilere karşı gereken kontrol ve denetimlerinin artarak devam edeceğini belirtti. Son tüketim tarihi geçmiş bozuk gıdaların insan sağlığına geri dönüşümü mümkün olmayan ciddi zararlar verdiğine de dikkat çeken Başkan Gültak; güvenilir bulmadıkları işyerlerinden yemek yememeleri ve gıda alışverişi yapmamaları konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.  Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, şüphelendikleri durumlarla ilgili olarak da ilçe sakinlerinin, Zabıta Müdürlüğü’nün (0324-3370101 ve 0324-3366583) numaralı telefonları arayıp haber verebileceklerini sözlerine ekledi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA