Çocuklar okusun diye turunç reçeli yapıyorlar


Mezitli Belediyesi Gönüllü Evi kadınları, kız çocuklarının eğitimine devam edebilmesi için yeniden kolları sıvadı. Ürettikleri ürünlerle 13 kız öğrenciye eğitim desteği veren Mezitli Belediyesi Menderes Mahallesi Gönüllüleri, turunç reçeli sezonunu başlattı. Bağışçılar ve satın alınarak temin edilen turunçlar, gönüllü kadınlar tarafından özenle hazırlanarak reçel haline getiriliyor. Daha sonra özel hazırlanmış kavanozlara konulan reçeller Mersin’de olduğu kadar şehir dışında da büyük rağbet görüyor.

 

Tarih : 31 Ocak 2020 Cuma 13:18

Haber Merkezi

Üretilen reçeller satılarak öğrencilere verilen desteğin kesintiye uğramaması hedefleniyor. Gönüllüler bu üretimleriyle eski bir Mersin geleneği olan turunç reçelinin de yaygınlaşması sağlanıyor. Özellikle sağlık alanında pek çok faydası bulunan turunç reçeli yapılması amacıyla bir araya gelen kadınlar, boş zamanlarını değerlendirmenin yanında öğrencilere eğitim desteği sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ediyorlar.

HEM ÇOCUKLAR OKUYOR HEM KENTİN TANITIMI YAPILIYOR

Aralarında Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın eşi Sembol Tarhan’ın da yer aldığı gönüllüler adına konuşan Menderes Mahallesi Gönüllü Evi Başkanı Afitap Duru, “Mersin’in sembollerinden olan turunç meyvesinden ürettiğimiz reçellerimizi satarak, 13 kız çocuğumuzun okumasını sağlayacağız. Bu yolla kız çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamanın yanında Mersin’in çok önemli bir değeri olan turunç reçeli ile de kentimizin tanıtımına katkı sağlamış olacağız. En büyük kültürel zenginliklerimizden birisi olan turunç reçelini herkese göstermiş olacağız. Başta şeker hastalığı olmak üzere sayısız rahatsızlığa faydası bulunan turunç reçeli inanıyorum ki gelecekte daha fazla talep edilir hale gelecek” dedi.

“GÖNÜLLÜLERİMİZ GURUR DUYULACAK İŞLER GERÇEKLEŞTİRİYOR”

Gönüllülerin yaptıkları çalışmaların çok değerli ve özel olduğunu belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediyelerinin en büyük gücünün halkının verdiği destek olduğunu söyledi. Özellikle kadınları her türlü çalışmalarda yanlarında bulmaktan mutlu olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Benim en çok önem verdiğim gönüllülük anlayışı ile vatandaşlarımız hiçbir karşılık beklemeden gurur duyulacak başarılara imza attılar. Pek çok çalışmamızda yanımızda hissettiğimiz gönüllülerimiz şimdi de kız çocuklarının okutulması için turunç reçeli üretiyorlar. Belediyemize mekan sağlamak dışında hiçbir yükü olmayan gönüllülerimize canı gönülden teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.

“HER VATANDAŞIMIZI GÖNÜLLÜ OLMAYA DAVET EDİYORUZ

Mezitli’de herkesin gönüllü olarak belediyeye destek olmasını isteyen Başkan Tarhan, “Mezitli, örgütlü bir toplum olacak demiştik. Bu anlamda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi de gönüllü evlerimiz. İlçemizin çeşitli yerlerinde açtığımız gönüllü evimize gelen her vatandaşımız, burada sanatsal faaliyetlerini yürütüyor. Türkiye’de bu tür çalışmalar yapmak oldukça zor, çünkü sosyal devlet ilkesi maalesef daha hayata geçmedi. Biz Mezitli’de zor olanı başarıyoruz İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızı tek bir çatı altında toplayarak başardık. İlçe halkı bizleri seviyor, birçok etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmıyor” ifadelerini kullandı

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA