ABA DOKTOR GÖNDER!


Mersin’in 63 bin nüfuslu Mut ilçesi Devlet Hastanesi’nde uzman doktorlar yokluğundan, hasta yakınlarının ilaçlarını yazdırmak için başka ilçe ya da il merkezine gitmek zorunda kalıyor. Mut Devlet Hastanesi’nin uzman doktor yetersizliği sebebiyle vatandaşların sıkıntı yaşadığını dile getiren vatandaşlar yetkililerin bir an önce soruna bir çözüm bulmalarını bekliyor. Özellikle Mut’lu olan AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’a tepki gösteren Kadir Yılmaz isimli vatandaş sosyal medya hesabından yayınladığı videoda AK Partili Yılmaz’ın ilçe halkının sorunlarına duyarsız olduğunu ifade ederek, “Ankara’da Abanız olacağım’ diyordu. Madem abamızsın neden buraya bir doktor gönderemiyorsun? Yazıktır günahtır bu halka. Bu kadar mı sahipsiz bu Mut Halkı? Abamızmış… Hani abalığın? Hani şu Mut’a 2 doktor gönderemiyorsun abla be…” dedi.

 

Tarih : 30 Ocak 2020 Perşembe 12:28

Necdet TAŞ

Mersin’de İl Sağlık Müdürlüğü ve yetkililer her ne kadar ‘Doktor sıkıntısı yok’ deseler de özellikle Mut, Gülnar ve Aydıncık ilçelerinde doktor eksikliği var.  Mersin Mut Devlet Hastanesi'nde uzman doktorlar yokluğundan, hasta yakınlarının ilaçlarını yazdırmak için başka ilçe ya da il merkezine gitmek zorunda kalıyor.

“ÇOCUKLARIMIZI DOKTORA GÖSTEREMEİYORUZ”

Mut Devlet Hastanesi'nin uzman doktor yetersizliği sebebiyle vatandaşların sıkıntı yaşadığını dile getiren vatandaşlar yetkililerin bir an önce soruna bir çözüm bulmalarını bekliyor. Özellikle Mut’lu olan AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’a tepki gösteren Kadir Yılmaz isimli vatandaş sosyal medya hesabından yayınladığı videoda AK Partili Yılmaz’ın ilçe halkının sorunlarına duyarsız olduğunu söyledi. Mut’ta doktor sıkıntısı olduğunu ifade eden Yılmaz, “Bugünlerde malum ortada bir salgın var ve özellikle çocuklar bu salgına ciddi şekilde yakalanıyor. Evde herkes hasta. Bugün çocuğumu hastaneye götürdüm. Koskoca 63 bin nüfuslu ilçede 2 tane çocuk doktoru var diyorlardı ancak gittiğim de bir tane doktor vardı. Onun da polikliniğinin önü ana baba günü gibiydi. O kadar çok sıra vardı ki daha sıra bize gelmeden doktorun muayenesi bitti. Çocuğumuzu doktora gösteremedik. 4-5 gündür de ateşi düşmüyor. Acile götürdüm orada da yeni mezun doktor kardeşlerimiz var. Herkese aynı ilacı verip gönderiyorlar. Sağlık Ocağında bile bir tane doktor yok. Bunlarla ilgilenen bir yetkili yok mu? Mut halkı bu kadar mı aciz? Kocaman hastane yaptık dediler ama için de doğru düzgün bir tane doktor yok” şeklinde konuştu.

HANİ BİZİM ABAMIZDIN?

Siyasetçilere tepki gösteren Yılmaz, “Buradan siyasetçilere sesleniyorum; çıkıyorsunuz sosyal medyada boy boy fotoğraflar paylaşıyorsunuz. Mut halkı hastalıktan kırılıyor. Çocuğunu doktora gösteremiyor ama biz çözüm bulamıyorsunuz. Her gün cenazelere gidip oradan fotoğraflar paylaşıyorsunuz. Ölülerle uğraşacağınıza biraz da hayatta kalma mücadelesi insanların dertleriyle sıkıntılarıyla uğraşın. AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, seçim çalışmalarında ‘Ankara’da Abanız olacağım’ diyordu. Madem abamızsın neden buraya bir doktor gönderemiyorsun? Sen bizim abamızsan ve Ankara’daki vekilimizsen bizim kanayan yaramıza pansuman bulmak zorundasın. Koskoca ilçede doktor yok. Öyle boş laflarla Mut Halkının abası olamazsın. Yazıktır günahtır bu halka. Bu kadar mı sahipsiz bu Mut Halkı? Abamızmış… Hani abalığın? Hani şu Mut’a 2 doktor gönderemiyorsun abla be… Ayıptır günahtır… Oy istemeye gelince ‘Ankara’da abanız olacağım’ diyorsunuz. Sorunumuzun çözüme gelince sesin çıkmıyor” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA