Tarsus değerlerine sahip çıkamıyor!


Tarsus’un gelişmesi ve önünün açılması için mutlaka il olmasını gerektiğini vurgulayan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Bu kent tarihine, tarımına, turizmine sahip çıkmalı. Mesela bir Organize Sanayi Bölgesi yaptık. Kurucu Tarsus ama Mersin sahiplendi ve oradaki şirketler Mersin ticaret ve Sanayi Odasına kaydoldu. Sahil projesi Tarsus’un adı Mersin sahipleniyor. Projeler Mersin’e mal ediliyor. Tarsus kendi değerlerine sahip çıkamıyor. Ben göreve geldiğim ilk günde söyledim, bugünde söylüyorum. Tarsus mutlaka il olmalıdır Bunun için herkes çalışmaya devam etmelidir” dedi.

 

Tarih : 28 Ocak 2020 Salı 13:33

Hüseyin KIRKGÖZ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Medya Mensupları Derneği (MEDYAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Çalışkan ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyarette Tarsus kenti üzerine proje ve önerileri ile yapacaklarını anlatan Başkan Bozdoğan, “Öncelikle bugünlerde ülkemizde Elazığ-Malatya hattında bir deprem meydana geldi. Bu depremde hayatlarını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum . Belediye olarak Tarsus halkı olarak bu depremde ivedilikle üzerimize düşeni yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Halkımız, Sivil toplum kuruluşları ve belediye olarak yapılan ve toplanan yardımları acilen deprem mahallindeki insanlara ulaştırdık. Halkımız çok duyarlı ve dayanışma içinde. Herkese duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim. Tarsus insanı yardıma muhtaç olanlara zor durumda olanlara karşı duyarlı” dedi.

“TARSUS MUTLAKA İL OLMALI”

Tarsus’un mutlaka il olması gerektiğinin altını çizen Başkan Bozdoğan, “Tarsus ortak paydasında hepimiz bu kentin gelişmesi ve sorunların çözümü için çalışıyoruz. Bu kentte bir de Tarsus kent kültürünü yerleştirirsek daha başarılı oluruz. Tarsus halkı bazı konularda siyaseten ayrı düşünebilir. Ama bu zarar veren olgu ortadan kalkmalı. Bu kent çok eski ve tarihi bir kent. Bu kent tarihine, tarımına, turizmine sahip çıkmalı. Mesela bir Organize Sanayi Bölgesi yaptık.. Kurucu Tarsus ama Mersin sahiplendi ve oradaki şirketler Mersin ticaret ve Sanayi Odasına kaydoldu. Sahil projesi Tarsus’un adı Mersin sahipleniyor. Projeler Mersin’e mal ediliyor. Tarsus kendi değerlerine sahip çıkamıyor. Ben göreve geldiğim ilk günde söyledim, bugünde söylüyorum. Tarsus mutlaka il olmalıdır Bunun için herkes çalışmaya devam etmelidir. Geçen ay Ankara’da Kültür Bakanı ile görüştük. Orada Tarsus Kültür Merkezini belediye olarak istedik. Buraya 6 milyon 700 bin TL bir harcama çıkıyor. Burası bize verilirse tadilatını yaptırmaya hazırız. Böyle büyük 336 bin nüfuslu bir kentte doğru dürüst bir tiyatro sahnesi ve bir Kültür Merkezi yok. Biz AFRA’nın yerini alabilirsek buradaki sinema salonlarını da kullanmayı düşünüyoruz. Kurduğumuz kooperatif bu kentteki birçok değere sahip çıkıp bazı işletmelere talip olacaktır. Tarsus’ta tarımsal sanayileşmenin önünü açmak için çalışıyoruz. Yeni kurulacak Organize sanayi bölgesinde birde arazi aldık. Burada 15 bine yakın insan iş sahibi olacak. O 15 bin kişiyle dolaylı olarak 40 bin kişiye iş sağlanacak. Bu kentin doğru dürüst bir arşivi yok. Belediyenin bile 151 yıldır arşivi yoktu, bunu oluşturmaya çalışıyoruz. Bu kentin kurtuluşu için Üniversitede önemli. Biz Tarsus Üniversitesine kampüs için 160 dönüm yer verdik. Bu arazinin verilmesini Çevre Bakanlığı onayladı. Belediyede jeoloji mühendisi yoktu. Biz üç ay önce belediyeye jeoloji mühendisi aldık. Depremde Tarsus 3.bölgede ama yinede araştırma yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
 

“SİYASETÇİLER MERT OLMALI”

Siyasetçilerin mert olması gerektiğini yalan söylememesi gerektiğini belirten başkan Bozdoğan, Tarsus’un fabrikalarının elinden alındığını, birçok fabrikanın kapalı olması nedeniyle işsizliğin arttığını belirterek herkesin belediyesi iş kapısı gibi gördüğünü bunun doğru olmadığını hatırlattı. Tarsus’u inanç turizmi ile önemli bir gelire kavuşacağını düşündüklerini belirten Bozdoğan kentsel dönüşüm için İsmetpaşa mahallesinde girişimde ulundukların Tarsus’un akıllı şehirler içinde yer alması için çalıştıklarını hatırlattı ve “Tarsus’ta cadde ve sokakların sağlıklaştırılması içinde çalışıyoruz. Büyük bir kent meydanı açmak için Kleopatra kapısı yanındaki alanın raporlarının gelmesini bekliyoruz. Orada korunacak bölümleri koruma alına alıp güzel bir kent meydanı oluşturacağız. Tarsus belediyesi olarak gönderilen parayla işçi memur maaşlarını ödeyip gelirlerimizle hizmet üretmeye ve borçları azaltmaya çalışıyoruz. Tasarruf ile yakında Tarsus belediyesi Çukurova’nın en zengin ve borçsuz belediyesi olacaktır” dedi. Bozdoğan Tarsus İdmanyurduna, Belediyespor basketbol ve voleybol takımına sahip çıktıkları gibi amatör spor kulüplerine de destek olup yardım yaptıklarını hatırlattı ve sporda bu kentin çocuklarının takımlarda yer alması için çalıştıklarını bildirdi. Ayrıca yeni büyük bir stad için görüşmeler yaptıklarını söyledi. 22 bin kişilik stat müjdesi verdi.
 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA