Yenişehir’deki su baskınları sorunu çözülüyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, merkez Yenişehir ilçesinde her aşırı yağışta ev ve iş yerlerini su basması sorununu çözüyor. Üç mahallede altyapı çalışmaları şubat ayında başlayacak.

 

Tarih : 28 Ocak 2020 Salı 13:32

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Yenişehir İlçesi’nde bulunan Akkent, Batıkent ve Eğriçam Mahallelerinde yetersiz altyapıdan dolayı aşırı yağışların ev ve işyerlerinde oluşturduğu taşkınları önlemek amacıyla kanalizasyon deplase ve yağmur suyu şebeke projesi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Proje hakkında yapılan toplantıya, MESKİ Genel Müdür Yardımcısı İrfan Korkmaz, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Handan Solmaz, Plan Proje Dairesi Başkanı Erkan Özkaya, Yenişehir İlçesi Batıkent, Akkent Mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı. MESKİ Genel Müdür Yardımcısı İrfan Korkmaz tarafından mahalle muhtarlarına ve sakinlerine yağmur suyu ve kanalizasyon deplase çalışmalarının amacı, beklenen faydaları, çevresel ve sosyal etkileri hakkında bilgi verildi. Mahalle muhtarları ile vatandaşların istek ve önerilerinin dinlenmesinin ardından toplantı sona erdi.

ALKAÇ: “ÇALIŞMALARIMIZA HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEĞİZ”

MESKİ’nin öz kaynaklarıyla başlattığı ve ihale bedeli 15.500.000,00 TL olan proje kapsamında 4 bin 805 metre muhtelif çaplarda boru döşenecek, kutu menfez ve ızgara bağlantıları yapılacak. Şubat ayının ilk haftasında başlayacak olan projeyle birlikte 3 mahallenin, altyapı çalışmaları eksiksiz tamamlanmış olacak. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde yatırımların artarak devam ettiğini vurgulayan MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, “Yenişehir İlçemiz’de Akkent, Batıkent ve Eğriçam Mahallelerinde altyapı eksikliklerini gidermek için ihalesini gerçekleştirmiş olduğumuz, kanalizasyon deplase ve yağmur suyu döşeme projesine başlıyoruz. Bu proje kapsamında bölgede bulunan tüm ev ve işyerlerinin atık sularının yeni döşeyeceğimiz şebekeye entegrasyonu sağlanarak, yağmur sularının cadde ve sokaklar boyunca sel baskınları oluşturmasının önüne geçilecek. MESKİ Genel Müdürlüğü olarak, sorunlara kalıcı çözüm üretme ve kentin her noktasına eşit hizmet götürme prensibi ile hareket ediyoruz. Vatandaşlarımızı daha sağlıklı, nitelikli ve modern bir alt yapıya kavuşturmak için planlı ve programlı bir şekilde çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Projemiz ilçemize ve hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA