Mersin, 3. derece deprem riskinde


Türkiye deprem haritası 2020, önce Manisa daha sonra Elazığ’daki 6.8 şiddetindeki depremin ardından en çok araştırılanlar arasında ilk sırada bulunuyor.

 

Tarih : 27 Ocak 2020 Pazartesi 13:29

Vatandaşlar, yaşadıkları bölgenin deprem riski taşıyıp taşımadığını ve evlerinin altından veya çevresinden fay hatları geçip geçmediğini öğrenmeye çalışıyor. Bu noktada, AFAD’ın Türkiye deprem tehlike haritası 2020 büyük önem arz ediyor. AFAD’ın hazırladığı deprem haritasına göre deprem riski 4 dereceye ayrılıyor. Buna göre, 4 üncü derece deprem bölgesi tehlikenin en az olduğu bölge iken, 3 üncü derecede bu tehlike biraz daha fazladır. 2 inci derece deprem bölgelerinde deprem tehlikesi ise 3 üncü dereceden daha fazladır. Ancak, en fazla deprem riski taşıyan bölgeler 1 inci derece deprem bölgeleridir. Mersin bu haritaya göre 3. Derece deprem riskinde yer alıyor. Yani Mersin’de de deprem riskini yok sayamıyor. (Haber Merkezi)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA