Mersin takımları 3’te 3 yaptı


Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 5.Grup’un 15.hafta karşılaşmalarında 3 Mersin takımı da haftayı 3 puanla kapattı. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren ve liderin 2 puan gerisindeki temsilcimiz İçel İdman Yurdu, deplasmanda karşılaştığı Nevşehir temsilcisi Göremespor’u 87.dakikada Hakkı Tosun’un attığı golle 1-0 mağlup etti. İdman Yurdu 1925 ise, deplasmanda Yozgat temsilcisi Sorgun Belediyespor’u geriye düştüğü maçta 2-1 yenmeyi başardı. Gruptaki bir diğer temsilcimiz Meskispor da evinde karşılaştığı Osmaniye temsilcisi Tüysüzspor’u 5-2 mağlup etmeyi başardı.

 

Tarih : 27 Ocak 2020 Pazartesi 12:36

Necdet TAŞ

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 5.Grup’un 15.hafta karşılaşmalarında 3 Mersin takımı da haftayı 3 puanla kapattı. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren ve liderin 2 puan gerisindeki temsilcimiz İçel İdman Yurdu, deplasmanda karşılaştığı Nevşehir temsilcisi Göremespor’u 87.dakikada Hakkı Tosun’un attığı golle rakibini 1-0 mağlup ederek zorlu deplasmandan 3 puanla dönmeyi başardı. 

İÇEL SON DAKİKALARDA GÜLDÜ

Nevşehir 3'Nolu Saha'da oynanan karşılaşma öncesinde Elazığ'da yaşanan ve çevre illerde hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Maça iyi başlayan İçel İdman Yurdu; ilk yarıda yakaladığı pozisyonları golle sonuçlandıramadı. 30.dakikada Göremespor kalecisi Aykut'un girdiği pozisyonda bileğinin bükülmesiyle sakatlanarak yerini kaleci Hüseyin'e bıraktı. İkinci yarıya fırtına gibi başlayan İdman Yurdu, Hakkı, Gülhan ile yakaladığı pozisyonları değerlendirmedi. İkinci yarının ilk dakikalarında İdman Yurdu'nun attığı gol faul nedeniyle iptal edildi. Maçın 87.dakikasında ceza sahası içinde topla buluşan Hakkı Tosun topu 90'a göndererek takımını 1- 0 öne geçirdi ve maç bu skorla sonuçlandı.

BAŞ: “BU TAKIM ŞAMPİYON OLACAK”

Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan İçel İdman Yurdu Teknik Direktörü İbrahim Baş, zorlu bir deplasmandan 3 puanla ayrıldıkları için mutlu olduklarının altını çizerek, “Puan kaybettiğimiz haftanın akabinde çıkılan her maç zordur. Böyle maçlar takımın reaksiyon göstermesi adına önemlidir. Stresin yoğun olduğu bir maçtı. Takımımız iyi bir reaksiyon gösterdi. Bu maçlarda iyi oynamaktan ziyade 3 puanı almak önemlidir. Biz bugün buradan 3 puanla ayrılıyoruz. Bugün sahada çok kötü oynamadık. Saha zaten çok kötüydü. Üstüne rakibimizin süreye oynaması bizlerdeki stresi artırdı. Kimse merak etmesin. Bu takım şampiyon olacak. Allah’ın izniyle herkes sezon sonu bu takımın şampiyon olduğunu görecek. Sahada iyi bir oyun oynayarak 3 puan aldık. Golü erken bulabilirdik. Bu tür maçlarda golü erken bulmanız önemlidir. İlk yarıda ve ikinci yarıda kaçırdığımız net pozisyonlar var. Lakin bugün sahada iyi oynayarak son dakika da golü bularak galibiyeti elde ettik. Bugün hakem oyunu oynatmaya yönelik değil, oyunu soğutmaya yönelik düdük çaldı. Göreme takımında herkes sahada yattı. Hakemde buna müsaade etti. Biz futbol oynamayı seven bir takımız” ifadelerini kullandı. Öte yandan bu sezon çıktığı 14 maçta 7 gol atan Mustafa Özkata ile yollar ayrıldı. Konuyla ilgili konuşan İçel İdman Yurdu Teknik Direktörü İbrahim Baş, Mustafa Özkaya'nın temposunun yavaş olduğunu ve bundan dolayı yolların ayrıldığını söyledi.

SALTIK: “ZOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNDÜK”

Maçın ardından açıklamalarda bulunan İçel İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, "Tek amacımız var bu kente kalıcı bir eser bırakmak. Zorlu bir deplasmandan 3 puanla dönüyoruz. Teknik heyetimizi ve futbolcu arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İkinci yarının ilk hafta maçında berabere kaldığımız İdman Yurdu 1925 maçında 2 puan kaybettik. O maçın katledeni, hakem ve yerden kalkmayan, mücadelen kaçan, oynamak yerine takım olarak defans yapan İdman Yurdu 1925 takımı oldu. Bizim tek amacımız iyi futbol oynamak ve oynatmak. Her maça 3 puan için çıkıyoruz. Hiç bir maça beraberlik için çıkmadık, çıkmayacağız da. Sonuç olarak bizim kaybettiğimiz 2 puan rakip takımlara yaradı. Aslanlar gibi sahaya çıkarak oynamayı bilelim. Mersin takımlarına yakışır şekilde mücadele edelim" dedi

“TEKNİK KADROYA GÜVENİMİZ TAM”

Deplasmandan aldıkları 3 puan dolayısıyla mutlu olduklarını ifade eden Saltık, "Bu hafta 3 puanla dönüyoruz. Mutluyuz. Teknik kadromuzu kutluyorum. Devre arasında takıma 7 takviye yaptık. Cezalı 3 oyuncumuz var. Takımımızdan giden oyuncularımız oldu. Yeni oyuncularımızın takıma adaptasyonunu en iyi şekilde sağladık. Takım olma yolunda iyi gidiyoruz. Hocalarımıza, futbolcularımıza güvenimiz tam. Öte yandan taraftar grubumuzu da gönülden destekliyor ve tebrik ediyorum. Her maçımıza gitmek için yüreklerini ortaya koyarak mücadele ediyorlar. Şehir olarak sessiz kalmamalıyız. Sayın Valimiz, belediye başkanlarımız sivil toplum örgütleri iş adamlarımızın her konuda desteklerini bekliyoruz" dedi.

“DUALARIMIZ ELAZIĞ VE MALATYA İLE”

Öte yandan İçel İdman Yurdu Kulübü Başkanı Metin Saltık, Elazığ'da meydana gelen deprem dolayısıyla geçmiş olsun mesajı yayımladı. Saltık, yaptığı yazılı açıklamada, "Elazığ'da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen deprem neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, bölgedeki tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İçel İdman Yurdu Kulübü olarak dualarımız daima sizinle" ifadelerini kullandı. İçel İdman Yurdu Taraftardan Sorumlu Yöneticisi Ümit Günay da, Elazığ'da meydana gelen depremin ardından yazılı mesaj yayınlarak geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Elazığ merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Birbirimize kenetlenerek bu badireyi de atlatacağız. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin. İçel İdman Yurdu kulübü olarak kalplerimiz vatandaşlarımızla beraber” dedi.

İDMAN YURDU 1925 VE MESKİ DE HAFTAYI 3 PUANLA KAPATTI

Öte yandan aynı grupta Mersin'i temsil eden İdman Yurdu 1925, deplasmanda Yozgat temsilcisi Sorgun Belediyespor'a konuk oldu. Maçı 1-0 geriden gelen İdman Yurdu 1925 2-1 kazandı. 1925'in gollerini Tuğra Kölmük ve Sertaç Şahin attı. Gruptaki bir diğer temsilcimiz Büyükşehir Belediyesi Meskispor da evinde, Osmaniye temsilcisi Tüysüzspor'u ağırladı. Toroslar Sentetik Saha'da oynanan mücadeleyi Meskispor 5-2 kazandı. Mavi-beyazlıların gollerini; Ahmet Bener (3), Volkan Pıtır ve Muzaffer İlya kaydetti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA