Depremzede köpek Mezitli Hayvan Mezarlığına getirildi


Elazığ’da yaşanan depremin şiddetiyle Gaziantep’te kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Tosun isimli köpek Mezitli Belediyesi Hayvan Mezarlığına getirildi. Yaşanan deprem sonrası Mersin’e gelen Aslıhan ve Neslihan Akbal kardeşler yaşanan depremi hissederek yaşamını yitiren 7 yaşındaki İngiliz Coker cinsi köpeğin ölüsünü yanlarında getirdi.

 

Tarih : 26 Ocak 2020 Pazar 13:13

Haber Merkezi

3 yıldır birlikte yaşadıkları Tosun için Mezitli Belediyesi ile irtibata geçen Akbal kardeşler, köpeğin Kuyuluk bölgesinde bulunan hayvan Mezarlığına gömülmesini sağladı. 3 yıl önce eski sahibi tarafından şiddet gören Tosun’u sahiplendiklerini ve kısa sürede kaynaşarak evlerinin bir ferdi olduğunu ifade eden Aslıhan Akbal, “Kısa sürede gördüğü şiddetin etkisini unutturarak bir arada yaşamaya başladık. Hiçbir sağlık sorunu yoktu ancak deprem yaşanırken yaşadığı stres sonrası maalesef yaşamını yitirdi. Mersin’de hayvan sever arkadaşımızla irtibata geçerek Mezitli’de bir hayvan mezarlığı olduğunu öğrendik. Can yoldaşımız Tosunumuzu buraya gömdük. Çok üzgünüz ancak onun ziyaret edebileceğimiz bir mezarı olması üzüntümüzü hafifletiyor. Yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz” dedi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Tosun’u kaybetmiş olmanın üzüntüsüyle gözyaşlarını tutamayan Neslihan Akbal da, “Onda yakaladığım cana yakınlığı insanda görmedim. Şimdi onu buraya gömmek zorunda kaldık” ifadelerini kullandı. Mezitli Belediyesi Hayvan mezarlığının ne kadar önemli olduğunu dile getiren hayvan sever Sevil Kumaş da, “Can dostlarımızı ortada bırakmayarak bir mezar yerinin olmasını sağlayan Mezitli Belediye başkanımız Neşet Tarhan ve belediye çalışanlarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Arkadaşımız ağlayarak beni aradığında adeta şok olduk. Maalesef bulundukları yerde hayvan mezarlığı bulunmadığından hayatını kaybeden dostlarını çöpe atıyorlarmış. Kendilerini Mezitli’ye davet ettik. Sonuçta o da bir depremzede. Buraya gömülmesini sağladık. Hayvanlara bu kadar değer verdiği için Neşet Tarhan başkanımıza çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA